Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Afaceristul dejean Vicențiu Știr vine în sprijinul nevoiașilor cu o cantină socială pentru săraci, orfani și văduve la Dej – VIDEO

0 499

În cadrul conferinței de presă pe care a susținut-o azi la sediul firmei Vicențiu Serv, al cărei administrator este, Vicențiu Știr, președintele ALDE Dej, a anunțat înființarea din proprie inițiativă a unei cantine sociale pentru persoanele aflate în nevoie, acesta fiind doar unul dintre numeroasele proiecte sociale prin care se implică activ în susținerea și ajutarea comunității dejene.

La cantina socială ce va fi deschisă în acest an pe strada 1 Mai din Dej, persoanele sărace, copiii orfani sau femeile văduve aflate în dificultate vor beneficia în fiecare zi de o masă caldă, toate costurile urmând a fi suportate de către Vicențiu Știr.

Acesta a anunțat azi, în cadrul conferinței de presă în care a semnat contractul de sponsorizare cu Academia de fotbal ”Paul Papp”, faptul că pentru acest an mai are în derulare alte proiecte importante în ceea ce privește Dejul. Astfel, pe lângă colaborarea deja demarată cu școala de fotbal administrată de Paul Papp, Vicențiu Știr va deveni sponsor pentru încă o echipă de fotbal din municipiu, dar și pentru două echipe de volei, dorind astfel să susțină activitatea sportivă în rândul tinerilor la Dej, prin acest demers încercând să ofere copiilor, în special, o alternativă la activitatea sedentară de a petrece timp în fața televizorului sau a calculatorului.

 

Un alt proiect de suflet al afaceristului dejean este crearea unui campionat zonal de minifotbal ”Vicențiu Serv”, care va fi afiliat Federației Române de Minifotbal. În acesta vor fi înscrise aproximativ 20 de echipe din zona Dejului, iar la finalul campionatului primele trei clasate vor primi premii substanțiale, după cum afirmă Vicențiu Știr. În plus, toate echipele înscrise în campionat vor primi la înscriere o sumă de bani, din care se va sigura achiziționarea echipamentului de joc și vizita medicală obligatorie. La acest proiect, care va fi demarat în luna februarie, este implicat și Radu Trifan, care s-a alăturat inițiativei lui Vicențiu Știr de a organiza un campionat de minifotbal și se va ocupa de toată activitatea fotbalistică.

Cel mai important proiect pe linie socială este acela al înființării Asociației Creștine Vicențiu, prin care se va deschide o cantină socială pentru persoanele nevoiașe.

”Un proiect, care va fi unic în Dej, este înființarea Asociației Creștine Vicențiu, care se va ocupa de toți cei orfani, săraci, văduve. Fiind un om crescut în Biserica lui Dumnezeu, după poruncile Lui, vreau ca să fiu un sprijin pentru cei care sunt în nevoie, pentru cei care nu-și permit la amiază să mănânce o mâncare caldă.

Am început acest proiect demarând cu achiziția fostei cantine Trasia (Izotec), pentru care îi mulțumesc președintelui MG TEC grup, Ioan Tecar, că a fost de acord să-mi vândă această cantină și terenul aferent, unde voi finaliza această cantină și la amiază se va da o masă gratis celor care sunt în nevoie”, a declarat Vicențiu Știr.

În perioada următoare cantina va fi utilată și amenajată, astfel că în decurs de câteva luni de zile aceasta să fie complet funcțională.

Persoanele care vor beneficia în fiecare zi de o masă caldă la cantina pusă la dispoziție de Vicențiu Știr vor fi selectate după o consultare cu comunitatea creștină, bisericile și parohiile din Dej, la recomandarea preoților și pastorilor care știu și cunosc enoriașii care se confruntă cu probleme reale și au nevoie de acest sprijin.

Mai multe detalii despre proiectele derulate de omul de afaceri dejean Vicențiu Știr, puteți urmări în materialul video atașat.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More