Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Afișele cu Ponta din Maramureș trebuie îndepărtate

0 33

afis electoral ponta presedinte

Alianța Creștin-Liberală Maramureș a depus o contestație la Biroul Electoral Județean Maramureș, aceasta fiind admisă. Contestația se referă la afișele electorale ale Alianței PSD-UNPR-PC, care fac referire la candidatul acesteia la Președinția României.

Contestația depusă de Alianța Creștin-Liberală Maramureș a fost înregistrată la Biroul Electoral Județean Maramureș în 20 octombrie. Aceasta face referire la faptul că afișele electorale ale Alianței PSD-UNPR-PC încalcă prevederile articolului nr. 29 alin. 2 din legea 334/2006, mai exact pe materialele electorale nu se menționează editura care a tipărit materialul și entitatea care a comandat acest material electoral.

Membrii Biroului Electoral Județean Maramureș au constatat acest aspect în cursul zilei de marți, când s-au deplasat în teren pentru a efectua verificări în acest sens. În urma unei ședințe, s-a dispus ca primarii unităților administrativ teritoriale (UAT) din județul Maramureș să ia măsuri pentru înlăturarea materialelor de propagandă care prezintă imaginea candidatului Victor Viorel Ponta, se arată într-un comunicat al ACL Maramureș.

Biroul Electoral Județean Maramureș ”dispune sesizarea AEP cu privire la eventuala încălcare a prevederilor art. 29 alin. 2 din Legea 334/ 2006 de către candidatul Victor Ponta. Constată că există materiale de propagandă electorală prezentând imaginea candidatului Victor Viorel Ponta care nu conțin denumirea operatorului economic care le-a realizat și dispune ca primarii UAT-urilor din județul Maramureș să ia măsuri pentru înlăturarea lor”, se arată în decizia Biroului Electoral Județean Maramureș.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.