Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Ai cont pe eBay? Trebuie neapărat să-ți schimbi parola

2 111

ebay

Celebrul site de anunțuri online eBay a fost victima unui atac cibernetic, astfel că toți utilizatorii care au un cont eBay sunt rugați să-și schimbe de urgență parolele.

Site-ul de licitații eBay a transmis un mesaj urgent pentru cei peste 200 de milioane de utilizator să-și schimbe de îndată parolele.

Reprezentanții eBay au recunoscut că site-ul a fost victima unui atac informatic ce a compromis o parte a bazelor de date, scrie The Telegraph. Baza de date a fost compromisa la final de februarie și început de martie, hackerii obținând acces la parole criptate, adrese de e-mail, adrese fizice, numere de telefon și date de naștere.

Compania va trimite e-mail-uri utilizatorilor înregistrați pentru a le cere să-și schimbe parola de intrare pe site, dar și pe alte site-uri, dacă folosesc la toate aceeași parolă.

Se presupune că hackerii au obținut acces, spărgând conturile de log-in ale unor angajați ai companiei, conturi care duceau către bazele de date cu informații despre cei care vând și cumpară pe site-ul de licitații.

Compania spune că investighează „în mod agresiv” cele întâmplate și adaugă că va colabora cu autoritățile pentru ca lucrurile să fie lămurite. eBay mai spune că infractorii nu au obținut și informații financiare despre utilizatori. Compania spune că divizia PayPal nu a fost afectată, fiindcă datele sunt stocate separat și sunt bine criptate.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More