Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Ai nevoie de fisa medicala permis auto? Iata ce trebuie sa stii pentru a o obtine!

0 2.353

Daca te-ai inscris recent la scoala de soferi, vei avea nevoie de fisa medicala permis auto.

Din fericire, obtinerea acesteia nu este un proces complicat. Inainte de a o primi, vei face insa cateva teste medicale.

Iata la ce sa te astepti!

Ce investigatii sunt necesare pentru fisa medicala permis auto?

Pentru inceput, va fi nevoie de un aviz psihologic. Acesta se va primi in urma unui test pe hartie, prin care vor fi verificate puterea de concentrare, timpul de reactie si eficienta perceptiva.

Se vor efectua apoi niste analize in urmatoarele cabinete:

 • Oftalmologie
 • ORL
 • Medicina interna
 • Ortopedie
 • Neurologie

Testele vor fi facute in zile diferite, iar la finalul lor se va stabili daca esti apt sau nu pentru a obtine fisa medicala permis auto.

De ce acte este nevoie cand te prezinti la ghiseu?

In primul rand, trebuie sa ai la tine cartea de identitate si fisa de scolarizare.

Pe langa acestea, ai nevoie de o adeverinta de la medicul de familie, unde sa fie specificat ca nu suferi de boli cronice.

Odata ce ai la tine aceste documente, vei achita o taxa si iti vei primi fisa medicala permis auto. Iar aceasta va fi valabila timp de sase luni de la data eliberarii.

Exista, de asemenea, si unitati specializate, precum fisamedicala.info in care poti depune o cerere pentru fisa si apoi sa treci prin toate consultatiile in aceeasi zi, fara sa mai faci alte deplasari.

fisa permis auto

Ce afectiuni te-ar putea impiedica sa faci rost de fisa medicala permis auto?

Daca esti perfect sanatos, vei obtine fisa medicala permis auto mai repede decat te astepti.

Totusi, in cazul in care ai probleme medicale, acest lucru va deveni mai complicat.

Iata ce afectiuni iti vor sta in cale:

 • Handicap locomotor: Nu orice persoana care are handicap locomotor va fi respinsa in cadrul examenului medical. In schimb, se va determina daca problema avuta poate afecta aptitudinile de conducere sau nu.
 • Diabet zaharat: Persoanele care sufera de aceasta afectiune vor avea nevoie de o scrisoare de la medicul diabetolog, deoarece aceasta va demonstra urmarea unui tratament medicamentos. Pentru a se elibera permisul, vor fi necesare examinari periodice si in viitor.
 • Afectiuni cardiovasculare: Persoanele cu tulburari cardiovasculare minore pot obtine fisa medicala permis auto, insa au nevoie de o scrisoare de la medicul cardiolog. Cei cu tulburari grave nu vor avea dreptul de a intra in examen!
 • Epilepsie: Candidatii care sufera de epilepsie pot obtine permisul de conducere doar daca dovedesc ca nu au avut nicio criza in ultimii 5 ani.
 • Afectiuni neurologice: Cei care sufera de afectiuni neurologice, nu pot obtine fisa medicala permis auto.
 • Dependente: Nu vor fi acceptate pentru examenul practic persoanele dependente de alcool, stupefiante sau alte substante psihotrope.

Esti gata de examen?

Pentru a obtine fisa medicala permis auto, va fi necesara o serie de analize, ce va stabili daca esti apt pentru a merge cu masina sau nu. Totusi, testele nu trebuie neaparat sa-ti ocupe mult timp. O clinica specializata te va ajuta sa le faci pe toate deodata si sa primesti raspunsul in aceeasi zi! Asigura-te insa ca aduci cu tine buletinul si adeverinta de la medicul de familie! Dupa ce obtii fisa medicala permis auto, aceasta va fi valabila timp de sase luni si in aceasta perioada vei putea sustine examenul de conducere!

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More