Airsoft – Un mod inedit de a-ti petrece timpul liber
Ce este airsoft-ul?
Oficial, acesta este un joc sportiv, in care un grup de jucatori simuleaza un conflict armat, cu ajutorul unor replici ale armelor reale ce lanseaza bile de plastic, utilizand diverse echipamente tactice, precum cele pe care le puteti vedea pe site-ul Airsoft6.ro
Pentru cei mai multi insa, airsoft-ul reprezinta evadarea din cotidian si o modalitate de a se elibera de stresul zilnic, in compania unor prieteni. In ultimii ani, acest sport a luat din ce in ce mai multa amploare in Romania, astfel incat aproape fiecare oras are un club format in jurul acestui sport, iar de cateva ori pe an, in diverse zone specific amenajate , au loc intruniri ale iubitorilor de conflicte militare, unde se aduna jucatori din toata tara sau chiar din afara.
Un astfel de eveniment a avut loc anul trecut la malul marii, unde au participat peste 200 de jucatori din tara. Organizatorii DesertStorm ne-au asigurat ca si anul acesta vom avea parte de nenumarate surprize, asa ca daca va tenteaza acest sport, mai aruncati o privire din cand in cand pe site-ul evenimentului.
Ce tipuri de arme se folosesc in airsoft?
Spre deosebire de armele folosite in alte sporturi, precum paintball, replicile de airsoft sunt copii fidele ale armelor reale (Ak, MP, Glock, Sniper, etc.) ce reproduc in totalitate atat aspectul cat si greutatea unei arme reale.
Dupa sistemul de propulsie al proiectilelor replicile se impart in:
- Replici cu propulsie electrica
- Replici pe baza de gaz (CO2 sau Gaz Comprimat)
- Recplici cu actionare manuala (Piston cu arc)
Asa cum spuneam anterior, munitia de airsoft este reprezentata de bile non-metalice. Cele mai des intalnite bile au diametrul de 6 mm si cantaresc intre 0,12 si 0,43 grame. Viteza cu care se deplaseaza aceste proiectile este cuprinsa intre 50 si 180 m/s, in marea majoritate a cazurilor. Exista si pistoale airsoft realizate la comanda, a caror putere este mult mai mare.
Scenarii de joc
Cel mai des scenariu intalnit este jocul „Free for All” unde 2 echipe se lupta pana cand una dintre ele ramane fara reprezentati.
Regulile si scenariile de joc sunt stabilite in prealabil, iar jucatorii participa la o sedinta inainte de inceperea meciurilor. Mai putem intalni:
- Capture the Flag – un meci unde doua sau mai multe echipe se lupta pentru capturarea steagului inamic
- Counter Strike Missions – un scenariu similar cu jocul de CS, unde echipele trebuie sa planteze sau sa dezamorseze o bomba, in functie de ce parte a baricadei se afla
In functie de suprafata si numarul de jucatori se poate realiza un scenariu militar complex, cu diverse obiective si chiar clase, in care sunt antrenati sute de jucatori.
Daca v-am captat atentia, va asteptam pe site-ul Airsoft6.ro unde gasiti atat o gama variata de replici si echipamente tactice cat si o echipa de experti, gata sa va raspunda la orice intrebare si sa va indrume catre rezultatul dorit.