Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

AJOFM Bistrita-Nasaud organizeaza cursuri de formare profesionala

0 333

ajofm_bistrita_34934200

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Bistrita-Nasaud, prin Centrul de Formare Profesionala Bistrita, realizeaza formarea profesionala a persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca, precum si a persoanelor angajate care doresc sa dobandeasca o noua calificare, se arata intr-un comunicat remis presei de catre A.J.O.F.M. Bistrita-Nasaud.

Cursurile au durata intre 10 si 20 de saptamani, in raport cu nivelul de calificare pe care il presupune ocupatia (calificarea) respectiva.

Incepand cu luna ianuarie 2013, prin Centrul de Formare Profesionala Bistrita se deruleaza un numar de 3 cursuri astfel :
-1 curs coafor ( 28 persoane) ;
-1 curs manichiurist – pedichiurist ( 28 persoane) ;
-1 curs competente informatice (20 persoane) ;

Persoanele aflate in cautarea unui loc de munca care urmeaza gratuit un program de formare profesionala au urmatoarele drepturi pe perioada derulatii cursului :
-beneficiaza de pregatire teoretica si practica pe toata durata cursului si sustine gratuit, de cel mult doua ori examenul de absolvire la finalizarea cursului;
-beneficiaza de rechizite si materiale de instruire si primesc in folosinta manuale ;
-beneficiaza , daca este cazul, de echipament de protectie pe timpul instruirii practice;
-beneficiaza, pentru traseul de la domiciliu la unitatea de pregatire, de abonament gratuit pe mijloacele de transport in comun;
-beneficiaza de consultatii medicale, analize medicale si teste necesare frecventarii cursului;
-au posibilitatea de a se retrage de la curs fara a suporta cheltuielile efectuate pentru serviciile de formare profesionala daca se incadreaza in munca sau daca incep o activitate economica.

Persoanele aflate in cautarea unui loc de munca se pot adresa Centrului de Formare Profesionala Bistrita situat pe strada Garii nr. 2-4.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More