Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

A ajuns cu ambulanța în copac la Dej. O groapă prost semnalizată a stat la baza accidentului – VIDEO

0 1.921

Un accident de circulație în care a fost implicată o ambulanță a avut loc duminică seara la Dej, pe drumul de centură al orașului.

Accidentul a avut loc în jurul orei 18, pe strada I. P. Reteganu din Dej. O ambulanță care transporta un pacient de la Cluj-Napoca la Beclean a încercat să evite în ultimul moment o groapă prost semnalizată de pe șosea, șoferul ambulanței a trans de volan, iar autosanitara s-a oprit într-un copac de pe marginea drumului.

Din câte se pare, șoferul autosanitarei ar fi încercat să evite să intre pe contrasens, de unde veneau alte mașini, astfel că a virat spre dreapta în încercarea de a evita și semnul de circulație care ”atenționa” existența gropii.

Respectiva semnalizare încurcă circulația rutieră în zonă de mai multe zile, aceasta fiind singura soluție de rezolvare a problemei creată de respectiva groapă din carosabil. Mii de mașini tranzitează zilnic această șosea, care leagă, prin Dej, județele Satu Mare, Maramureș sau Bistrița-Năsăud de Cluj-Napoca. Tot atâtea mașini s-au trezit în aceste zile cu respectivul semn de circulație în cale, imediat după o curbă, în special cei care circulă dinspre Cluj spre podul de peste Someș, singura lor variantă fiind să intre brusc pe contrasens.

Pentru a evita un accident major și impactul cu o altă mașină, șoferul ambulanței a ales în ultima clipă să conducă autosanitara în afara șoselei, însă aici s-a ciocnit de un copac, suferind avarii însemnate.

Din fericire, atât pacientul din ambulanță, cât și șoferul și asistenta, au scăpat fără să fie răniți. Dacă pacientul și asistenta au fost preluați de o altă ambulanță din Bistrița-Năsăud, care se afla în tranzit, și au fost transportați la Beclean, șoferul ambulanței a fost nevoit să aștepte ca autosanitara să fie ridicată și tractată pe o platformă.

Rămâne ca acum polițiștii să stabilească cine se face vinovat de producerea accidentului, în urma căruia administratorul drumului poate fi acuzat de neglijență și pus să plătească reparațiile ambulanței care a fost scoasă azi forțat din uz.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More