Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Ajutor de stat pentru magazinele din marile centre comerciale închise în starea de urgență. Suma poate ajunge până la 800 de mii de euro

0 291

Un ajutor de stat nerambursabil poate fi acordat magazinelor din centrele comerciale care au fost închise pe durata stării de urgenţă. Acest ajutor le va permite să îşi achite jumătate din chiria pentru acea perioadă. Fiecare firmă poate primi cel mult 800.000 de euro.

Astfe cei de la Adevărul notează faptul că, potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă a guvernului pus în dezbatere publică, scopul schemei de ajutor de stat este de a reduce impactul negativ asupra operatorilor economici care îşi desfăşoară activitatea în cadrul centrelor comerciale, prin acordarea de ajutor unic nerambursabil care acoperă o parte din costurile cu chiria aferentă perioadei în care activitatea respectivilor operatori economici a fost suspendată în cadrul spaţiilor închiriate.

Ajutorul constă îmtr-un grant acordat de Guvern comercianţilor, egal cu jumătatea din valoarea chiriei pe care aceştia o datorează proprietarului spaţiului comercial, timp de trei luni. Este vorba despre un Ajutor de stat nerambursabil din fonduri publice pentru a acoperi o parte din costurile cu chiriile pentru întreprinderile a căror activitate a fost suspendată de Guvern pe perioada stării de urgenţă şi a stării de alertă, respectiv pentru perioada 16 martie 2020 – 15 iunie 2020.

Granturile vor reprezenta echivalentul a 50% din valoarea chiriei aferentă lunii februarie 2020 pentru maxim 3 luni (15 martie-15 iunie 2020), acordate potrivit modalităţilor prevăzute în ordonanţa de urgenţă, fără a depăşi 800.000 euro/beneficiar.

Granturile se acordă pe bază de contract de finanţare încheiat cu respectarea prevederilor legale naţionale, întreprinderilor înfiinţate în baza prevederilor Legii societăţilor nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, ale Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 6/2011 pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii debutanţi în afaceri, aprobată cu modificări prin Legea nr. 301/2011, cu modificările şi completările ulterioare, sau ale Legii nr. 1/2005 privind organizarea şi funcţionarea cooperaţiei, republicată, cu modificările ulterioare, şi care îndeplinesc, la data depunerii cererii de finanţare, condiţiile de eligibilitate prevăzute în schema de ajutor de stat, inclusiv cele impuse de legislaţia în domeniul ajutoarelor de stat.

Cererile de finanţare vor fi depuse prin intermediul unei aplicaţii informatice proiectate şi dezvoltate de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS).

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More