Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Alain Modrea, condamnat de Curtea de Apel la 2 ani şi 6 luni cu executare

2 78

Fostul şef al Vămii Cluj, Alain Modrea, a fost condamnat azi la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, după ce Curtea de Apel Cluj a admis apelul făcut de DNA față de decizia Tribunalului Cluj.

Modrea a fost condamnat inițial la 4 ani de închisoare cu suspendare de către Tribunalul Cluj, dar, în urma recursului DNA, Curtea de Apel Cluj a transformat pedeapsa la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu executare.

Modrea a stat în arest preventiv patru luni, între martie şi iunie 2011. Anterior, Alain Florin Modrea, fusese reţinut de procurorii DNA întrucât, ca şef al Serviciului Inspecţie Fiscală de la Direcţia Accize şi Operaţiuni Vamale Cluj, ar fi luat mită 4.000 de euro de la administratorul unei firme pentru a-i determina pe subordonaţii săi să dea o amendă mai mică în urma unui control.

În aprilie 2011, Alain Modrea şi omul de afaceri israelian Mosche Zur, acuzaţi de fapte de corupţie, au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Cluj.

Alain Modrea nu poate să părăsească ţara până când se va da o sentinţă definitivă. Hotărârea Curţii de Apel poate fi atacată cu recurs la ICCJ.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More