Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Alcool, ţigări şi pâini, fără documente, confiscate de poliţişti

0 170

paine someseanul

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, sprijiniţi de poliţişti din cadrul Biroului Poliţiei Rutiere, au desfăşurat acţiuni pe raza judeţului Bistriţa Năsăud, pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale şi comerţului ilicit cu produse accizabile şi de panificaţie.

Poliţiştii au verificat 12 societăți comerciale şi 33 mijloace de transport, fiind aplicate 18 sancțiuni contravenționale cu amenzi în valoare de 7.000 lei. De asemenea, complementar au fost confiscaţi 22 litri de băuturi spirtoase și suma de 618 lei.

În urma verificărilor, au fost constatate 4 infracțiuni, din care trei de evaziune fiscală şi o infracţiune de contrabandă.

Pe raza localităţii Prundu Bârgăului, a fost depistată o autoutilitară aparţinând unei societăţi comerciale din Bistriţa, în interiorul căreia au fost identificate fără documente legale 109 pâini de 0,600 gr/fiecare, în valoare de 218 lei. Extinzându-se verificările, poliţiştii au descoperit şi faptul că reprezentantul firmei ţinea o evidenţă contabilă dublă a livrărilor efectuate în perioada martie – septembrie cu mijlocul de transport menţionat. Urmare a aspectelor constatate, faţă de administratorul societăţii comerciale se vor efectua cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Cu ocazia verificărilor la o societate comercială din Mureşenii Bârgăului, au fost identificate 196 pachete de ţigări de provenienţă din Ucraina, deţinute în scop comercial, fără documente legale de provenienţă. Cantitatea de ţigarete a fost indisponibilizată, cercetările continuând sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă. Valoarea bunurilor indisponibilizate este de 1.960 lei.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More