Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Alege modelul potrivit din oferta cuprinzatoare de miniexcavatoare! Iata cateva sfaturi!

0 75

Popularitatea in crestere a miniexcavatoarelor in ultimii ani a determinat producatorii sa ofere tot mai multe modele de utilaje potrivite pentru lucrarile mici si cele desfasurate in spatii restranse. Tocmai de aceea, astazi poate fi foarte dificil sa alegi modelul potrivit pentru activitatea ta din nenumaratele optiuni performante de miniexcavatoare.

Daca si tu trebuie sa faci o astfel de achizitie in viitorul apropiat, acest articol iti va oferi cateva recomandari deosebit de utile.

Ce intrebari sa adresezi?

– Trebuie sa te asiguri ca o astfel de investitie va fi profitabila, motiv pentru care prima intrebare pe care este necesar sa o adresezi este „Chiar am nevoie de un astfel de utilaj?”. Daca inchiriezi miniexcavatoare in mod frecvent sau daca contractezi servicii care implica folosirea unui astfel de utilaj compact, atunci adaugarea unui miniexcavator la „colectia” de echipamente a companiei va fi benefica.

In general, dupa o astfel de achizitie, beneficiarii gasesc mai multe utilizari pentru miniexcavatoare decat anticipasera, asadar utilajele de acest tip nu stau prea mult timp pe loc.

– Un detaliu important este ca utilajul pe care il achizitionezi sa poate duce la bun sfarsit toate proiectele pe care le ai in plan, asadar va trebui sa vezi ce modele sunt potrivite pentru tipul de munca pe care il faci. In plus, in cazul in care doresti sa dezvolti activitatea, ideal ar fi ca aceste utilaje sa poata “face fata” si unor proiecte viitoare putin mai mari.

– Accesoriile care pot fi montate sunt la fel de importante ca sistemul de prindere si efortul pe care il implica schimbarea fiecarui accesoriu. Asigura-te ca sistemul de atasare a accesoriilor este rapid si ca ai la dispozitie o multitudine de echipamente pentru excavare, gaurire, spargere, prindere, nivelare etc.

Putere si performante

miniexcavatoare

Fiindca multe situatii nu permit folosirea excavatoarelor de mare tonaj, miniexcavatoarele trebuie sa fie compacte si foarte mobile, insa nu in detrimentul puterii sau capacitatii de lucru.

Din perspectiva restrictiilor de spatiu, unele permit retragerea sasiului in momentul deplasarii si desfasurarea completa a acestuia in timpul lucrului. Acest detaliu practic se va dovedi important in lucrari de amenajare a spatiilor exterioare comerciale sau rezidentiale.

Utilajele compacte scoase pe piata in ultimii ani ofera tot mai multa putere la capatul bratului si, in unele cazuri, optiunea de extindere suplimentara a bratului de excavare. Aceasta optiune este, de fapt, un brat telescopic ce poate prelungi raza de actiune cu pana la 80 de centimetri.

Inca un detaliu functional este balansul specific acestui tip de utilaje. Din acest punct de vedere, modelele moderne de buldoexcavatoare sunt concepute pentru a avea balans zero sau foarte mic in partea din spate. Astfel, vei putea pozitiona si folosi utilajul chiar si in apropierea cladirilor, gardurilor si stalpilor fara a-ti face griji in privinta rotatiei cabinei.

Confort si operare facila

Majoritatea miniexcavatoarelor sunt prevazute din fabrica cu un sistem facil de motare a accesoriilor, astfel incat operatorul va putea schimba rapid echipamentul din varful bratului. In plus, confortul oferit de cabina este o cerinta tot mai importanta, motiv pentru care producatorii au eficientizat transmisia acestor utilaje si au introdus tot mai multe dotari de confort in ultima vreme.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More