Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

ALEGE VIAȚA ! Acțiune desfășurată de polițiștii clujeni pentru siguranța pietonilor

0 69

trecere-pietoni-masina-pietonPoliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Cluj au acționat ieri, 25 martie, pentru prevenirea evenimentelor rutiere în care sunt implicați, cu precădere, pietoni.

Acțiunile desfășurate de polițiști au avut în vedere atât șoferii care nu acordă prioritate de trecere pietonilor care traversează regulamentar, cât și pietonii care traversează prin loc nepermis.

O atenție deosebită a fost acordată zonelor cu potențial de risc rutier, precum și celor în care fost înregistrate evenimente rutiere produse pe fondul acestor două cauze.

Astfel, pentru nerespectarea normelor care reglementează circulația pe drumurile publice polițiștii au fost nevoiţi să aplice 78 de sancțiuni contravenționale. Din totalul acestora, 22 au vizat abateri ale pietonilor.
S-au reţinut 11 permise de conducere, iar pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice, a fost retras un certificat de înmatriculare.

Poliţia Clujeană reaminteşte participanţilor la trafic faptul că respectarea regulilor de circulaţie poate fi vitală pentru siguranţa lor şi a celor din jur.

Traversarea neregulamentară a făcut ieri, 25 martie a.c., încă o victimă. În jurul orei 09:45, un bărbat, din Cluj-Napoca, s-a angajat în traversarea străzii Moţilor, din Cluj-Napoca, prin loc nemarcat şi nesemnalizat cu trecere pentru pietoni. Astfel, pietonul a fost surprins şi accidentat grav de un autoturism, condus de un tânăr, de 23 ani, din Cluj-Napoca. În cauză, poliţiştii continuă cercetările pentru a stabili împrejurările exacte în care a avut loc impactul.

RECOMANDĂRI PENTRU PIETONI:

Traversaţi strada numai pe marcajul pietonal (,,ZEBRA“), prin dreptul indicatoarelor ,,Trecere pentru pietoni”, iar acolo unde sunt instalate semafoare, numai la culoarea verde a acestora, pentru pietoni.

Înainte de a traversa prin aceste locuri, asiguraţi-vă atent din ambele părţi şi convingeţi-vă că în acel moment nu se apropie niciun autovehicul.

Traversarea nu se face în fugă, ci în pas vioi şi perpendicular pe axul drumului;
Daca se apropie de trecerea de pietoni maşinile poliţiei, salvării sau pompierilor, aflate în misune, nu traversaţi, chiar dacă semaforul arată culoarea verde.

Elevilor le recomandăm ca după coborârea din mijloacele de transport public, să nu traverseze strada prin faţa ori prin spatele acestora. Traversarea se face numai după plecarea lor din staţie, dar şi atunci, numai prin locurile rezervate trecerii.

De asemenea, în drum spre școală sau la reîntoarcerea către casă, pe drumurile publice situate în afara localităţilor, ori care nu au trotuare sau poteci laterale, să circule numai pe partea stângă şi cât mai aproape de margine.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More