Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Alegerea lustrei perfecte pentru living trebuie sa respecte aceste 3 criterii!

1 114

Livingul este încăperea reprezentativă pentru întreaga locuință, îndeplinind mai multe roluri și găzduind exprimarea stilistică a proprietarului. Acesta este motivul pentru care iluminatul, atât natural, cât și artificial, are un rol decisiv în punerea în valoare a acestui spațiu, dat fiind faptul că atmosfera este cea mai importantă caracteristică a camerei de zi.

Pe lângă funcționalitate și siguranță în utilizarea spațiului, iluminatul artificial are o contribuție decisivă și la înfrumusețarea fiecărei încăperi prin crearea atmosferei potrivite activităților pe care le întreprinzi.

Efectul ideal în ceea ce privește designul interior, așadar, poate fi obținut numai dacă alegi și amplasezi corect corpurile de iluminat. Importanța lustrelor și a candelabrelor crește în mod special dacă este vorba de living, acolo unde componenta estetică poate fi decisivă.

Cu toate că detaliile ornamentale ale pieselor de mobilier și aspectul decorațiunilor pot fi la fel de importante precum iluminatul general atunci când privim din perspectiva factorului estetic, lustrele și candelabrele din living sunt, în majoritatea locuințelor, piesele cu cea mai mare “greutate” în definitivarea stilului de amenajare.

Tocmai de aceea, rândurile ce urmează îți vor dezvălui cele 3 criterii pe care specialiștii din cadrul marelui distribuitor de candelabre și lustre eOrion.ro le consideră esențiale în alegerea celui mai potrivit corp de iluminat principal pentru camera de zi a casei tale.

Stilul

Dacă mai sus ai aflat că lustrele și candelabrele sunt printre cele mai importante elemente din încăpere pentru exprimarea stilului de design de interior pe care l-ai ales, acum vei vedea și cum să iei decizia corect pentru a te putea bucura de rezultatele dorite. Astfel, dacă mobilierul și restul decorului duc cu gândul la eleganță, candelabrele din zona clasică, cele vintage și lustrele cu finisaj de alamă simplă sau patinată vor fi potrivirea perfectă.

Dacă ai ales, în schimb, liniile moderne și suprafețele lucioase, fără zorzoane și detalii complicate, atunci poate cele mai potrivite corpuri de iluminat ar fi lustrele din sticlă și crom mat sau lucios  cu forme simple, regulate. Indiferent de stilul pentru care optezi (clasic, modern, tradițional, minimalist, industrial, shabby chic sau organic), trebuie să te asiguri că designul lustrei nu va face notă discordantă.

Culoarea luminii

Atât activitățile desfășurate în camera de zi, cât și senzația de confort pe care o resimți de fiecare dată când pășești în această încăpere depind în mare măsură și de temperatura de culoare a luminii pe care o alegi. Astfel, lumina rece este recomandată îndeosebi pentru spații cu funcționalitate extinsă (baie, bucătărie, dressing, hol etc), iar lumina caldă și cea neutră pot fi utilizate cu succes în living.

Din acest punct de vedere, diferența constă în atmosfera creată: lumina caldă este ingredientul perfect pentru serile de relaxare petrecute împreună cu cei dragi, iar acest element este cu atât mai important atunci când livingul tău este prevăzut și cu o zona specială pentru luat masa.

Dimensiunile

Un alt pas către rezultatul optim va fi să alegi din multitudinea de lustre un model ale cărui dimensiuni corespund încăperii în care urmează să îl montezi. Din această privință, trebuie să ții cont atât de suprafața camerei de zi, cât și de înălțimea la care se află tavanul pentru a determina cu precizie care este dimensiunea potrivită a viitoarei lustre.

Fiind o piesă care asigură iluminatul general, o altă precizare este că lustra trebuie poziționată cât mai aproape de centrul camerei, iar dimensiunile și caracteristicile modelului ales ar trebui să fie suficiente pentru a oferi lumină pe întreaga suprafață a podelei.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Janeta spune

    Imi place modelul de lustra afisat in articol. Arata bine. Cred ca ar merge implementat si un bec inteligent la aceasta, pentru un plus de personalitate care sa-i dea o tenta mai interesanta, nu credeti?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More