Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Alegerea președintelui CJ Cluj a ajuns la proces. Guvernul Ponta are calitatea de pârât

0 47

someseanul-consiliul judetean cluj

Curtea de Apel Cluj a stabilit pentru 1 aprilie prima înfățișare în procesul deschis la Secția de Contencios Administrativ, prin care PNL Cluj dă în judecată Guvernul României, pentru amânarea organizării de alegeri parțiale la Consiliul Județean Cluj.

Urmare a plângerii făcute în Contenciosul administrativ în legătură cu obligarea Guvernului Ponta de a respecta legile României și de a declanșa alegerile parțiale pentru ocuparea funcției de președinte al CJ Cluj, prima înfățișare va avea loc în data de 1 aprilie, ora 9.30 la Secția de Contencios administrativ a Curții de Apel Cluj, se arată într-un comunicat de presă al PNL Cluj.

”Victor Viorel Ponta și PSD au impresia că se poate glumi pe seama drepturilor cetățenilor Clujului de a alege și de a fi ales. Sper să nu trateze situația ca pe o glumă, așa cum s-au obișnuit să guverneze România”, afirmă Mihai Seplecn.

proces-guvern-ponta-alegeri-cjcluj”Reamintesc faptul că am notificat ca, până la începutul lunii decembrie a anului trecut, să se adopte o hotărâre de Guvern prin care să stabilească, cel mai târziu la jumătatea lunii ianuarie a anului 2015, conform prevederilor Legii nr. 215/2001 (art. 102 ind. 1, coroborat cu art. 69 alin. 2 și art. 69 alin. 5 coroborat cu art. 9 din Legea nr. 67/2004), a datei de desfășurare a alegerilor parțiale pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj. Fiind vorba despre alegeri parțiale generate de o situație prevăzută de Legea administrației publice, respectiv cea privind Statutul aleșilor locali, data desfășurării alegerilor trebuie să se stabilească cu cel puțin 35 de zile înaintea votării (art. 9 din Legea 67/2004). S-a ajuns la situația ca totul să se trateze prin tribunale din cauza faptului că la PSD înfrângerea legii prin tergiversare și forțare este normă de lucru. Reamintesc faptul că există și acțiuni penale împotriva premierului Victor Viorel Ponta, nu numai de contencios administrativ”, mai spune copreședintele executiv al PNL Cluj.

 

Funcţia de preşedinte al Consiliului Județean Cluj  a fost vacantată pe 6 octombrie 2014, după ce autoritățile au luat act de demisia lui Horea Uioreanu. Asta înseamnă că până pe 6 ianuarie trebuiau organizate alegeri locale parţiale, lucru care nu s-a întâmplat. Mai mult, Guvernul nici măcar nu a anunțat o dată probabilă când aceste alegeri ar putea avea loc.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More