Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

ALEGERI: 528 de deținuți din Penitenciarul Gherla au drept de vot

0 291

PenitenciarulGherla (2)

În jurul orei 8:30, la sediul Penitenciarului Gherla și a secției exterioare Cluj își vor putea exercita dreptul la vot, în cadrul primului tur de scrutin desfășurat pentru alegerea președintelui României, 528 de de persoane private de libertate, care au fost identificate ca având acest drept și și-au exprimat în scris intenția de a vota, din totalul de 1071 de persoane custodiate.

Au fost amenajate patru cabine de vot la Penitenciarul Gherla și două cabine la secția exterioară Cluj. În conformitate cu prevederile legale, persoanele private de libertate pot să își exercite dreptul la vot dacă îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:

– Au vârsta de peste 18 ani, inclusiv care împlinesc vârsta în ziua alegerilor și care posedă act de identitate valabil

– Sunt arestate preventiv indiferent de faza procesuală sau sunt condamnate definitiv și nu i s-a interzis dreptul la vot.

– Au cetățenie Română și solicită în scris președintelui biroului electoral din secția de votare, prin intermediul administrației locului de deținere că dorește să își exprime dreptul la vot.

”Penitenciarul Gherla este arondat secțiilor de votare 227 și 228 din Muncipiul Gherla, respectiv 127 din Cluj-Napoca pentru secția exterioară, iar exercitarea dreptului de vot a persoanelor private de libertate se va face prin intermediul urnei speciale”, a declarat pentru Someșeanul.ro purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Gherla, Ovidiu Chiorean.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More