Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

ALEGERI: 560 de deținuți și-au exprimat intenția de a vota în Penitenciarul Gherla

0 45

alegeri

Începând cu ora 8:00, la sediul Penitenciarului Gherla și a secției exterioare Cluj își vor putea exercita dreptul la vot, în cadrul turlui doi desfășurat pentru alegerea președintelui României, 560 de de persoane private de libertate, care au fost identificate ca având acest drept și și-au exprimat în scris intenția de a vota.

Din totalul de 560 de deținuți care și-au exprimat în scris intenția de a vota, 455 sunt custodiați în Penitenciarul Gherla și ceilalți 105 în secția exterioara Cluj.

În conformitate cu prevederile legale, persoanele private de libertate pot să își exercite dreptul la vot dacă îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:

– Au vârsta de peste 18 ani, inclusiv care împlinesc vârsta în ziua alegerilor și care posedă act de identitate valabil

– Sunt arestate preventiv indiferent de faza procesuală sau sunt condamnate definitiv și nu i s-a interzis dreptul la vot.

– Au cetățenie Română și solicită în scris președintelui biroului electoral din secția de votare, prin intermediul administrației locului de deținere că dorește să își exprime dreptul la vot.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More