Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Alegeri în Ungaria (ACTUALIZARE)

0 31

Ungaria Budapesta Parlament

Aproximativ 9,5% dintre cei opt milioane de alegători şi-au exprimat opţiunea politică până la ora locală 9.00, în cele 10.000 de secţii de votare, în cadrul scrutinului legislativ din Ungaria, relatează MTI.

Un număr de 762.141 de persoane s-au prezentat la urne în primele trei ore de vot, potrivit Biroului Naţional ungar pentru Alegeri.

Cea mai mare prezenţă s-a înregistrat în judeţul Veszprem (vest), unde au votat 10,9% dintre alegători, iar cea mai scăzută în Borsod-Abauj-Zemplen (nord-est), unde şi-au exprimat opţiunile 7,7% dintre alegători. La Budapesta, prezenţa la vot era de 8,3%, potrivit aceleiaşi surse.

Un scrutin într-un singur tur se desfăşoară în Ungaria, în urne fiind introduse două buletine de vot, şi anume unul pentru un candidat din cele 106 circumscripţii, iar celălalt pentru o listă prezentată de un partid, la nivel naţional, în vederea alegerii a 93 de deputaţi.

Citeşte mai multe detalii pe MEDIAFAX.

ACTUALIZARE: Aproximativ 34,3% dintre cei opt milioane de alegători şi-au exprimat opţiunea politică până la ora locală 13.00 (14.00, ora României).

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.