Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Alegeri în Ungaria (ACTUALIZARE)

0 52

Ungaria Budapesta Parlament

Aproximativ 9,5% dintre cei opt milioane de alegători şi-au exprimat opţiunea politică până la ora locală 9.00, în cele 10.000 de secţii de votare, în cadrul scrutinului legislativ din Ungaria, relatează MTI.

Un număr de 762.141 de persoane s-au prezentat la urne în primele trei ore de vot, potrivit Biroului Naţional ungar pentru Alegeri.

Cea mai mare prezenţă s-a înregistrat în judeţul Veszprem (vest), unde au votat 10,9% dintre alegători, iar cea mai scăzută în Borsod-Abauj-Zemplen (nord-est), unde şi-au exprimat opţiunile 7,7% dintre alegători. La Budapesta, prezenţa la vot era de 8,3%, potrivit aceleiaşi surse.

Un scrutin într-un singur tur se desfăşoară în Ungaria, în urne fiind introduse două buletine de vot, şi anume unul pentru un candidat din cele 106 circumscripţii, iar celălalt pentru o listă prezentată de un partid, la nivel naţional, în vederea alegerii a 93 de deputaţi.

Citeşte mai multe detalii pe MEDIAFAX.

ACTUALIZARE: Aproximativ 34,3% dintre cei opt milioane de alegători şi-au exprimat opţiunea politică până la ora locală 13.00 (14.00, ora României).

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More