Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Alegeri locale parțiale pentru primari în Bistrița-Năsăud, Maramureș și Sălaj

0 118

Astăzi au loc alegeri locale parțiale pentru funcția de primar în 49 de unități administrativ-teritoriale din 32 de județe din țară, printre care și Bistrița-Năsăud, Maramureș și Sălaj.

Campania electorală pentru alegerile locale parțiale a început pe 27 mai, cu 15 zile înainte de data alegerilor, și s-a încheiat pe 10 iunie la ora 7.00.

Depunerea candidaturilor pentru funcția de primar a avut loc în perioada 16 — 22 mai iar candidaturile au rămas definitive în data de 28 mai.

Listele electorale permanente s-au tipărit până cel târziu pe 9 iunie, cu două zile înaintea datei alegerilor.

Pentru pregătirea, organizarea și desfășurarea în bune condiții a alegerilor locale parțiale din data de 11 iunie a fost aprobată suplimentarea din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2017, a bugetului Ministerului Afacerilor Interne cu suma de 7.649.000 lei, precum și a bugetului Secretariatului General al Guvernului pentru Institutul Național de Statistică cu suma de 150.000 lei, potrivit hotărârilor de guvern adoptate în vederea alegerilor locale parțiale.

Alegerile de azi sunt organizate în condițiile în care unii dintre edili au fost aleși parlamentari la scrutinul din decembrie 2016 sau alții au fost condamnați pentru diferite infracțiuni și, astfel, nu-și mai pot exercita mandatul.

Printre localitățile în care se desfășoară alegeri locale parțiale  sunt și următoarele circumscripții electorale:

– județul Bistrița-Năsăud — comuna Șieu,

– județul Maramureș — orașul Ulmeni și orașul Baia Sprie,

– județul Sălaj — comuna Fildu de Jos.

Secțiile de votare s-au deschis duminică dimineața în cele 49 de localități din 32 de județe din țară unde au loc alegeri locale parțiale pentru funcția de primar.

Votarea a început la ora 7.00 și se va încheia la ora 21.00. Dacă în secția de votare la ora 21.00 se mai află persoane care vor să voteze, acestea vor fi lăsate să-și exprime opțiunea și după această oră.

Alegerile pentru primari sunt valabile indiferent de numărul alegătorilor care au participat la vot. Este declarat ales primar candidatul care a întrunit cel mai mare număr de voturi valabil exprimate.

În caz de balotaj se va organiza un nou tur de scrutin în două săptămâni, la care vor participa doar candidații aflați în această situație.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More