Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

ALEGERI PREZIDENȚIALE la DEJ și GHERLA – LIVE- Prezența la vot, incidente și declarații

0 336

B.E.C interzice telefoanele mobile în cabina de vot

Someșeanul.ro vă ține la curent cu pricipalele evenimente petrecute astăzi în Dej și Gherla, în ziua alegerilor prezidențiale.

07:00 – S-au deschis secțiile de votare.

08:30 – 60 de pacienți de la Spitalul Municipal Dej au solicitat în această dimineață urnă mobilă pentru a vota la alegerile prezidențiale. Imagini FOTO/VIDEO găsiți AICI.

08:30 – Ioan Rus, ministrul Transporturilor, a votat pe strada 11 Octombrie din Cluj-Napoca. ”Am votat pentru a-mi îndeplini o speranţă a mea și cred că și a altora, să înceteze ura și războiul românilor împotriva românilor, să urmeze o perioadă de stabilitate și prosperitate din toate punctele de vedere”, a spus politicianul născut în Urișor.

08:30 – 528 de persoane private de libertate de la Penitenciarul Gherla și-au exprimat dorința de a vota. La penitenciarul din Gherla au fost montate 4 cabine de votare, a declarat pentru Someșeanul.ro Ovidiu Chiorean, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Gherla. Detalii AICI.

9:00 – Printre primii reprezentanți ai administrației publice locale din Dej care au ieșit la vot duminică a fost viceprimarul Dejului, Aurelian Mureșan (PNL). Însoțit de soția sa, Violeta Mureșan, viceprimarul municipiului Dej a votat la secția de la Școala ”Mihai Eminescu” din Dej. ”Am votat pentru schimbare, pentru o Românie prosperă, pentru o Românie normală, pentru o țară a lucrului bine făcut. Am votat pentru oameni serioși, oameni de cuvânt, oameni verticali. Am votat pentru faptul că avem acest drept și îi îndemn pe această cale pe toți dejenii să-și exercite dreptul de vot, un drept câștigat de oamenii care au murit în Revoluția din 1989 și pentru faptul că avem obligația să ne exprimăm acest drept pentru binele copiilor și al țării noastre”. Imagini FOTO/VIDEO găsiți AICI.

10:00 – Deputatul dejean Cornel Itu (PSD) a votat și el la secția de pe strada Corneliu Coposu din Dej. La ieșirea de la urne, social-democratul a spus că ”am votat pentru un președinte care să îi unească pe români, care să aducă echilibru, normalitatea, bunăstarea și să redea demnitatea poporului român”, a declarat Itu. Imagini FOTO/VIDEO găsiți AICI.

10:30 – Prezența la vot în municipiul Dej – 5,03%.

10:45 – În zona Gherla sunt 16 secții de votare. Viceprimarul PSD Ioan Neselean a fost printre primii reprezentanți ai administrației locale care a votat imediat după deschiderea secțiilor.

11:20 – Copreședinții ACL Gherla au fost și ei printre primii votanți, în Gherla. Vlad Bărbos și Iuliu Sânmărtean au votat la Liceul Toretic ”Ana Ipătescu”, respectiv la Școala Generală Nr. 1. Imagini FOTO/VIDEO găsiți AICI.

11:30 – Prezența la vot în Gherla – ~5%.

11:45 – Program special la Evidența Persoanelor Dej, în ziua alegerilor. Detalii AICI.

12:15 – Primarul Dejului, Morar Costan a votat și el la secția de pe Valea Codorului, imediat după ce a ieșit de la biserică. Acesta a fost însoțit de soția sa, fiul, nora și nepoțica. Edilul a declarat că ”am votat pentru continuitate, am votat pentru unitatea țării, pentru dezvoltarea țării, am votat pentru noi, pentru susținerea marilor proiecte ale Dejului”, a declarat la ieșirea de la urne primarul Costan Morar. Imagini FOTO/VIDEO găsiți AICI.

12:45 – ”Am votat astăzi, împreună cu soția și fiica mea, pentru o schimbare în bine a Dejului și a României. Chiar dacă cuvântul schimbare s-a folosit la multe alte rânduri de alegeri, de data aceasta forța acestui cuvânt ar trebui să fie mult mai puternică pentru că poate duce România în două direcții diferite. Depinde de noi care direcție o alegem și care zonă din spectrul politic credem că ne va aduce prosperitate, stânga sau dreapta”, a declarat pentru Someșeanul.ro Marius Mânzat, președintele PNL Dej și prim-vicepreședinte ACL Cluj.

12:50 – Consilierul local Ovidiu Drăgan, fostul primar din Gherla, a votat la Liceul Teoretic ”Ana Ipătescu”, însoțit de soția sa. ”Am votat astăzi pentru ca în România lucrurile să fie bine făcute, am votat astăzi ca peste 10 ani copilul meu să nu mă întrebe ce am făcut în urmă cu 10 ani? Am votat cu gândul împăcat că până astăzi, timp de 25 de ani, am făcut tot ceea ce trebuie pentru această țară ca să fie mai bine. Același lucru l-am făcut și astăzi. Sper ca exemplul din 2012, când unii au stat acasă, nu au votat și apoi au regretat că nu a ieșit candidatul lor, să nu se întâmple și astăzi la fel. De aceea toată lumea trebuie să voteze, nu există să nu îți găsești unul dintre cei 14 candidați. România lucrului bine făcut este România noastră”, a spus pentru Someșeanul.ro Drăgan. Imagini FOTO/VIDEO găsiți AICI.

12:50 – La vot a fost și consilierul local Mircea Corăbean, președintele interimar PLR Gherla. Acesta și-a exprimat opțiunea la Liceul Teoretic ”Petru Maior”. ”Am votat astăzi pentru prosperitate, pentru belșug, pentru echilibru și mai ales pentru calea de a găsi liniștea destul de zbuciumată a acestui popor în aceste momente, care, din păcate, nu sunt cele mai favorabile unui popor care își dorește dezvoltarea. Am ales un candidat care, prin program său, a încercat să convingă electoratul că va aduce, pe baza experienței acumulate într-o guvernare anterioară, acea bunăstare pe care ne-o dorim fiecare”. Imagini FOTO/VIDEO găsiți AICI.

13:00 – Primarul din Gherla, Marius Sabo a votat la secția de la Liceul Teoretic ”Petru Maior”. Acesta a fost însoțit de soție și fiul cel mic. ”Eu cred că am votat astăzi pentru a trimite în turul II doi candidați. Logica lucrurilor este aceasta care o spun eu: pentru turul II trimitem astăzi doi candidați și, așa cum toată media națională recunoaște, sunt de departe doi candidați care sunt detașați în fruntea celor 14. În turul I eu mă mulțumesc cu o prezența mare a cetățenilor municipiului Gherla la vot și este foarte important pentru mine analiza care o să rezulte în urma turului I în ceea ce privește celelalte opțiuni electorale ale locuitorilor Gherlei, celelalte opțiuni în afara celor doi candidați care sunt detașați”, a declarat edilul. Imagini FOTO/VIDEO găsiți AICI.

13:20 – ”Am votat pentru o nouă Românie – prosperă și stabilă și am votat pentru viitorul copiilor noștri”, a declarat pentru Someșeanul.ro consilierul local Nicolae Lazăr, președintele PPDD Dej. Acesta a votat la secția de pe strada Corneliu Coposu din Dej.

13:30 – ”Am votat pentru o Românie normală, pentru România lucrului bine făcut și pentru o Românie în care tinerii să nu mai fie nevoiți să plece din țară. Am votat pentru dreptate, corectitudine și pentru lucruri pozitive și constructive”, a declarat pentru Someșeanul.ro consilierul județean Mihai Seplecan, președinte executiv ACL Cluj. Dejeanul spune că a votat în cartierul Grigorescu din Cluj-Napoca.

13:30 – În municipiul Dej prezența vot este 19,29% (ora 13:30).

13:45 – Până la această oră, la nivelul Dejului nu s-au înregistrat incidente în secțiile de votare.

14:00 – 19% dintre gherleni au votat până la ora 13.

15:00 – Președintele PMP Dej, Sebastian Lazin a fost în această după-amiază la secția de votare și și-a exprimat opțiunea. ”Am votat pentru o Românie frumoasă, am votat pentru continuarea a ceea ce a început să facă actualul președinte al României. Am votat pentru ceva inedit, pentru ceva ce nu s-a mai putut vota până acum în România. Vreau să fac și eu îndemn și să mulțumesc celor care au venit la vot și și-au exprimat această putere care ne-au dat-o cei care au murit în Revoluție pentru noi”, a spus pentru Someșeanul.ro consilierul local Sebastian Lazin. Imagini FOTO/VIDEO găsiți AICI.

15:10 – Aliodor Alexa, președintele PMP pe Colegiul 6, a venit și el la Dej alături de soția sa. ”Am votat cu cel mai bun candidat, defapt cea mai bună candidată, nu atât numai din convingere, cât și din pragmatism, am votat cu candidata susținută de primarul Emil Boc și candidata care are la suflet județul Cluj”, a declarat Aliodor Alexa pentru Someșeanul.ro. Imagini FOTO/VIDEO găsiți AICI.

15:50 – 28,14% – prezența la vot în municipiul Dej.

16:20 – ”Am votat pentru o Românie puternică în care cetățenii sunt respectați, o Românie care este respectată, o Românie care respectă comunitățile. Am votat pentru o Românie în care cu toții ne vom putea simți acasă, în țara noastră natală unde fiecare cetățean își va putea îndeplini planurile de viitor și își va putea crește și educa copii”, a declarat pentru Someșeanul.ro consilierul local Lorand Varga, vicepreședintele UDMR Dej.

16:35 – ”Am votat astăzi cu multă responsabilitate pentru o Românie democratică, o Românie puternică, în care și minoritățile să își găsească locul, să se simtă acasă”, a spus pentru Someșeanul.ro consilierul local Anamaria Kovrig, președintele UDMR Dej. Acesta a votat la secția de pe strada Varga Katalina.

16:50 – ”Am votat în comuna Chiuiești, în comuna natală, alături de familia mea, și am acordat votul candidatului care a demonstrat că are cel mai bun proiect din România, proiectul unității tuturor românilor. Denota o mare schimbare în tot ceea ce înseamnă relații instituționale, atât pe plan național, cât și pe plan extern. Este candidatul care a susținut cele mai mari proiecte de dezvoltare pentru comunitatea dejeană și nu numai, și în care am cea mai mare încredere”, a declarat pentru Someșeanul.ro consilierul județean Vasile Sălătioan, vicepreședintele Organizației Județene PSD.

17:00 – La Gherla, prezența la vot până la ora 16, este 32%.

17:35 – Deputatul de Gherla, Radu Zlati a declarat că ”am votat cu gândul la copiii și nepoatele mele, la milioanele de români care așteaptă că România, la un sfert de veac de la Revoluție, să intre pe un făgaș al normalității, al decenței și a bunului simț în politicile publice, al lucrurilor făcute bine și cu dreaptă măsură. Mi-am făcut datoria de cetățean și de liberal, de reprezentant al unui partid care a făurit istoria modernă a României, dar care privește cu speranță și încredere în viitor. Este important că cetățenii să iasă la vot, să își exprimă voința politică — nu numai ca dovadă a spiritului lor civic, dar și pentru că interesele lor, ale familiilor lor, ale tuturor românilor, sunt afectate de acest vot pe care azi îl dăm cu speranța că viitorul nu va repeta greșelile trecutului. Am rugămintea ca în special tânăra generație să iasă la vot — viitorul vostru se determină acum nu doar pe rețelele de socializare ci în special la vot. Arătați că vă pasă ce se întâmplă cu țara voastră, arătați că vă pasă cine va reprezenta România și pe voi în lume, arătați că respingeți duplicitatea, minciuna, impostura și că sunteți pentru soluții reale și morale la problemele voastre și ale țării. Așa să ne ajute Dumnezeu!”, a declarat Zlati.

17:40 – La nivelul municipiului Dej, prezența la vot la ora 17 este 37,29%. Localitățile din jurul Dejului: Bobâlna 40,50%, Cășeiu 37,65%, Chiuiești 34%, Câțcău 32,37%, Cuzdrioara 33,72%, Jichișu de Jos 43,42%, Mica 40,87%, Mintiu Gherlii 32,76%, Unguraș 33,16% și Vad 68,17%.

19:00 – Prezența la vot la Gherla este 44% (ora 18).

19:30 –  La nivelul municipiului Dej, la ora 18, prezența la vot este 42,30%. Localitățile din jurul Dejului: Bobâlna 58,54%, Cășeiu 44,71%, Chiuiești 40,09%, Câțcău 42,79%, Cuzdrioara 38,79%, Jichișu de Jos 51,24%, Mica 47,25%, Mintiu Gherlii 42,17%, Unguraș 40,09% și Vad 69,07%.

20:30 –  La nivelul municipiului Dej, la ora 19, prezența la vot este 47,96%. Localitățile din jurul Dejului: Bobâlna 54,69%, Cășeiu 50,72%, Chiuiești 47,23%, Câțcău 46,84%, Cuzdrioara 43,99%, Jichișu de Jos 61,33%, Mica 51,35%, Mintiu Gherlii 46,68%, Unguraș 46,56% și Vad 82,01%.

20:45 – La nivelul municipiului Dej, la ora 20, prezența la vot este 48,06%. Localitățile din jurul Dejului: Bobâlna 57,50%, Cășeiu 50,72%, Chiuiești 47,23%, Câțcău 46,84%, Cuzdrioara 43,99%, Jichișu de Jos 61,33%, Mica 51,55%, Mintiu Gherlii 48,08%, Unguraș 46,56% și Vad 82,19%.

21:00 – S-au închis secțiile de votare. Revenim cu noi informații în măsura în care acestea vor ajunge în posesia noastră.

00:20 – Candidatul ACL Klaus Iohannis a fost votat de 6537 dejeni, în timp ce Victor Ponta a primit doar 5325 voturi. Iohannis a fost preferat de 40,83% dintre dejenii care au fost astăzi la vot, Ponta a obținut 33,26% dintre opțiuni, podiumul fiind completat de Hunor, cu 5,41%. În clasament urmează Udrea 4,58%, Tăriceanu 3,60%, Macovei 3,50%, Diaconescu 2,82%, Vadim 2,33%, Funar 1,43%, Meleșcanu 1,03%, Szilagyi 0,69%, Brînză 0,22%, Rotaru 0,17%, Amariței 0,12%. Șurprinzător este faptul că, într-un municipiu considerat ”roșu”, Ponta s-a impus în doar 4 secții din totalul celor 26. DETALII AICI!

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More