Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Alegeri prezidențiale|Cluj pe locul doi la nivel național. Unde sunt înregistrate cele mai mari procente

0 410

A început numărătoarea inversă până la închiderea secțiilor de votare. Județul Cluj se situează pe locul doi la nivel național.

Peste mai puțin de o oră secțiile de votare își vor închide ușile. Până la această oră, la nivel național, prezența la vot se învârte în jurul procentului de 46,99.

La nivelul județului Cluj procentul a ajuns la punctul de 58,06, cifră ce pune județul din inima Ardealului pe locul doi la nivel național. Cele mai mari procente s-au înregistrat în mediul rural unde domină localitățile Măgura Ierii, Șigău și Tăușeni.

Foto: Captură ecran BEC

În cele trei localități s-au înregistrat până la această oră, în ordine, următoarele procente: 175% la Măgura Ierii, 170,58% la Șigău, 164,10 la Tăușeni.

Explicația pentru aceste procente este numărul mic de locuitori la care s-au alăturat persoane ce au votat pe listele suplimentare. Astfel la Măgura Ierii, din 20 de persoane înscrise pe listele permanente, au votat 10 persoane, iar pe listele suplimentare au votat 25 de persoane.

La Șigău, în apropiere de municipiul Dej, din 17 persoane înscrise pe listele permanente au votat doar 8, iar pe listele suplimentare au votat 21 de persoane.

Surpriza vine la Tăușeni unde pe listele suplimentare au votat 47 de persoane, în timp ce din cele 39 de persoane înscrise pe listele permanente au votat doar 17.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More