Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Alegerile europarlamentare în mai, prezidențialele în noiembrie

0 70

stampila-vot-alegeri

Anul 2014 este pentru români un an plin din punct de vedere electoral. În luna mai vor fi organizate alegerile pentru Parlamentul European, iar în luna noiembrie cele pentru alegerea unui nou președinte al României.

Premierul Victor Ponta a anunțat data primelor alegeri, cele europarlamentare. Acesta a spus că alegerile pentru Parlamentul European trebuie organizate în perioada 22-25 mai, însă având în vedere că în România alegătorii sunt obișnuiți să meargă la vot duminica, s-a ales ziua de 25 mai.

Cât despre alegerile prezidențiale, premierul a precizat că acestea trebuie organizate cu o lună înainte de expirarea mandatului președintelui actual, Traian Băsescu. Astfel, alegerile vor fi organizate în luna noiembrie.

S-a decis ca primul tur de scrutin pentru alegerea președintelui să fie organizat în 2 noiembrie, pentru ca al doilea tur să fie organizat două săptămâni mai târziu, adică în 16 noiembrie.

Tot în acest an vom fi chemați la urne și în cazul referendumului pentru revizuirea Constituției. Data acestui referendum urmează să fie stabilită de către Parlament.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More