Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Alertă cu bombă la Palatul de Justiţie din Baia Mare. Un dispozitiv suspect a fost găsit – VIDEO

0 93

O amenințare cu bombă a fost primită în această dimineață la Palatul de Justiție din Baia Mare, autoritățile luând imediat măsura evacuării tuturor angajaților și persoanelor aflate în incinta clădirii.

Amenințarea a fost primită în jurul orei 9:30 dimineața, în doar câteva secunde fiind informate și autoritățile competente despre această alertă.

Jandarmii au evacuat persoanele aflate în sălile de judecată și angajații din birouri și zonele administrative.

Toate ședințele de judecată au fost suspendate până la clarificarea situației.

Pentru mai multă siguranță, polițiștii și forțele speciale au luat măsura evacuării platoului din fața instituției, toate persoanele din zonă fiind îndepărtate la o distanță de securitate. De asemenea, traficul rutier în zonă a fost blocat, acesta fiind deviat pe alte rute ocolitoare.

ACTUALIZARE:

Din câte se pare, un dispozitiv a fost descoperit în toaleta destinată publicului de la parterul clădirii. Pirotehniștii au ridicat acest dispozitiv și urmează să-l analizeze.

Ofițerii care au analizat la fața locului un pachet suspect au decis să ia toate măsurile de precauție. La fața locului a fost adus un aparat special pentru a scana coletul suspect. Potrivit unor informații neconfirmate, conținutul pachetului ar semăna cu un dispozitiv exploziv improvizat.

ACTUALIZARE 2:

Purtătorul de cuvânt al Serviciului Român de Informații, Ovidiu Marincea, a declarat miercuri că pachetul suspect de la Tribunalul Maramureș avea elementele unui dispozitiv explozibil improvizat, însă verificările echipei pirotehnice a SRI au relevat faptul că acesta nu reprezintă un pericol.

„Pachetul avea elementele unui dispozitiv explozibil improvizat (fire, led luminos). În urma inspecției echipei pirotehnice a SRI s-a constatat că nu prezintă un pericol, nu conține material explozibil. Cazul a fost preluat de procurori”, a afirmat Marincea.

Un apel anonim pe telefon a anunțat, miercuri, că în clădirea Tribunalului Maramureș din municipiul Baia Mare ar fi fost amplasată o bombă, au menționat surse din cadrul instituției pentru AGERPRES.

Conform aceleiași surse, apelul anonim preciza că presupusa bombă ar fi amplasată într-una din toaletele clădirii.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More