Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Alertă de ANTRAX la granița cu Ungaria

2 60

Carne de vita

O infecţie cu antrax a fost identificată în carnea de vită din Estul Ungariei şi cinci persoane sunt monitorizate în spital, fiind suspectate că s-ar fi infectat cu antrax, a anunţat vineri Autoritatea sanitar veterinară din Ungaria (ANTSZ), transmite Reuters.

Cinci persoane sunt în prezent monitorizate pentru o posibilă infecţie cu antrax în estul Ungariei. Infecţia a fost depistată în carnea de vită congelată, după ce două bovine au fost sacrificate ilegal într-o fermă din Tiszafured, un oraş din Estul Ungariei, aflat la aproximativ 160 km de Budapesta şi 120 de km de Oradea.

În România, campania de vaccinare împotriva antraxului a demarat la începutul lunii mai. Aceasta se desfăşoară la nivel naţional, o dată pe an, înainte ca animalele să fie scoase la păşunat. Imunizarea se face pentru toate cabalinele, bovinele, caprinele şi ovinele, indiferent de sexul animalelor, după împlinirea vârstei de o lună, potrivit Agerpres.

Potrivit Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), antraxul este o boală mortală în majoritatea cazurilor, de la animalele bolnave neputându-se valorifica nimic dată fiind rezistenţa deosebită a sporilor şi transmisibilitatea lor la om, prin manipularea cadavrelor sau a produselor provenite de la acestea.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More