Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Alertă de coronavirus la Spitalul Municipal Dej – VIDEO

3 7.704

Un medic din Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Municipal Dej, dar și două asistente au luat decizia de a se izola după ce au intrat în contact cu un suspect de infectare cu coronavirus.

Pacientul, un bărbat de 80 de ani din comuna clujeană Vad ar fi solicitat intervenția unei ambulanțe joi seara, după ce familia acestuia a acuzat că se simte rău, aceștia suspectând că ar fi infectat cu noul coronavirus. Bărbatul acuza probleme respiratorii, dar și febră.

Ajuns la Spitalul Municipal Dej, cu ambulanța, pacientul a fost luat în primire de medicul de gardă și două asistente, care au constatat însă că nu prezenta simptome de COVID-19. Acesta a fost și întrebat dacă știe să fi intrat în contact cu vreo persoană care a venit recent din străinătate, sau cu vreo persoană diagnosticată cu COVID-19, dar a spus că nu a intrat în contact cu astfel de persoane. Bărbatului de 80 de ani i-a fost administrat un tratament și a fost trimis acasă, unde să-și continue medicamentația, fără să fie nevoie de internarea lui.

Vineri, însă, familia bărbatului din Cetan a solicitat din nou intervenția Ambulanței Dej, pentru a fi transportat iar la camera de gardă, însă de această dată a recunoscut faptul că a avut contact cu un vecin venit din străinătate la începutul lunii martie, care fusese între timp confirmat de COVID-19.

Pentru a înlătura orice suspiciune, acesta a fost transportat cu ambulanța direct la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca, unde îi vor fi recoltate probe pentru testul COVID-19.

Potrivit personalului medical al ambulanței, pacientul prezenta toată simptomatologia unui infectat COVID-19: febră, tuse seacă, dispnee, având saturația de oxigen foarte scăzută.

Ulterior, medicii și-au dat seama că pacientul mai fusese transportat și în 19 martie la Spitalul din Dej, după ce solicitase intervenția ambulanței.

La Spitalul Municipal Dej a fost prezentă și o echipă de la Direcția de Sănătate Publică Cluj pentru a verifica situația. De altfel, Dusterul de la DSP Cluj a fost prezent și cu alte ocazii în ultimele zile la Dej, cum se vede și în materialul video, dar oficialii instituției refuză să ofere declarații pe acest subiect.

Managerul Spitalului Municipal Dej, Mihai Pandrea, declara în urmă cu câteva zile într-o emisiune la Radio Stil, faptul că în Dej o singură persoană a fost diagnosticată cu noul coronavirus. Este vorba despre femeia de 50 de ani, confirmată pozitiv în 20 martie.

De la acel moment, autoritățile nu au mai transmis oficial date despre pacienții confirmați în județ, iar managerul spitalului dejean spune că orice caz suspect înregistrat la Dej a fost trimis la Cluj pentru testare.

Între timp, panica domnește printre angajații instituției medicale în special pentru că mulți pacienți omit să declare sau chiar mint la sosire, dacă au intrat în contact cu persoane venite din străinătate sau persoane suspecte de infectare.

De fiecare dată când un pacient suspect este adus în spital, sau vine singur în cortul de triaj amplasat în fața spitalului, tot personalul este informat de urgență să evite zona până la lămurirea situației, pentru a împiedica astfel o posibilă răspândire a virusului în rândul angajaților. Acest lucru nu este însă posibil dacă pacienții mint și nu oferă o imagine reală de ansamblu a istoricului lor.

După incidentul cu pacientul din Cetan, medicul care a fost de gardă în noaptea de joi spre vineri, dar și două asistente, sunt în izolare.

De asemenea, unul dintre ambulanțierii Stației Dej, care a transportat un pacient la spital, este în izolare, după ce a manifestat febră. Acestuia i-au fost recoltate probe vineri seara, așteptând rezultatele de la Cluj.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Trifan Daniel spune

    Doar la Cluj se pot recolta probe? La Dej nu se pot face teste?

  2. Irina Maxim spune

    Doar la Cluj sunt aparate de testare și kituri de testare. Acolo se testează și cei din județele învecinate.

  3. pop spune

    dc se ascunde adevarul?dl manager Pandrea sa primit ordin cumva sa ascunda adevarul?toti cei din zona veniti de la munca -cersit si se plimba prin careffour oare sant verficati?doar nu e secret de stat sa fie informati locuitorii dejului cate cazuri avem ?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More