Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Alertă într-un bloc din Dej. Locatarii au ieșit din case, speriați de mirosul de gaz – FOTO

0 1.556

Un echipaj al Detașamentului de Pompieri Dej a fost solicitat în această seară să intervină la un bloc de pe strada 1 Mai din localitate, după ce una dintre locatare a anunțat că a simțit scăpări de gaz metan.

Ajunși la fața locului, pompierii au trecut imediat la verificări, mai ales în zona delimitată de locuința femeii care a sunat la numărul unic de urgență 112. Aceasta a simțit miros de gaze și, speriată de o eventuală producere a unei explozii, a alertat autoritățile, dar și-a anunțat și vecinii.

Între timp, locatarii blocului respectiv din zona Competrol și-au părăsit locuințele, adunându-se în fața imobilului.

La fața locului au fost trimiși și angajați ai companiei de distribuție a gazelor naturale, care au făcut verificări la toate instalațiile de gaz, fără însă a descoperi scurgeri. Nici măcar în apartamentul femeii, situat la etajul al II-lea al blocului nu au fost detectate depășiri ale cotelor.

”Am fost sesizați de către o femeie care locuiește într-un apartament la etajul II despre faptul că a simțit miros de gaze. Au intervenit și cei de la compania de gaze, care fac verificări”, a declarat pentru Someșeanul.ro Vasile Haranguș, din partea Detașamentului de Pompieri Dej.

Cel mai probabil mirosul de gaze (mercaptan) s-a făcut simțit din cauza unor lucrări efectuate azi în zonă. De altfel, în zona Competrol din Dej se face simțit mereu mirosul specific, datorită lucrărilor pe care Transgaz le efectuează periodic. Azi, încă de dimineață la intrare în Dej dinspre Cluj a mirosit puternic a mercaptan.

”Odorizarea gazelor naturale (introducerea mercaptanului în gazele naturale) este o măsură de siguranţă obligatorie în distribuția gazelor naturale către consumatori, pentru a putea face perceptibilă, prin miros, prezența accidentală a acestora. Operațiunea de odorizare este efectuată de către Transgaz, operatorul sistemului naţional de transport al gazelor naturale”, spuneau reprezentanții companiei de gaze la o intervenție similară, care a avut loc anterior în Dej.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More