Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Alertă la Nireș. Un bolnav psihic a încercat să-și dea foc în casă. A fost dus legat la spital – FOTO/VIDEO

0 290

Un bărbat în vârstă de 47 de ani, bolnav psihic, a pus polițiștii, pompierii și paramedicii SMURD din Dej pe jar luni seara, când, în urma unei crize psihice, a încercat să-și dea foc.

Un echipaj de pompieri de la Detașamentul de Pompieri din Dej și un echipaj SMURD, dar și polițiștii au intervenit luni seara, în jurul orei 22:30, în centrul satului Nireș, la locuința unui bărbat cunoscut cu tulburări psihice grave.

Istvan, așa cum îl cunoaște toată lumea, a reușit să scoată pe la porți toți vecinii după o nouă ieșire necontrolată, bazată pe bolile psihice de care suferă. Nu este prima dată când bărbatul creează haos în sat prin crizele sale, acestea înmulțindu-se în ultima perioadă. Internat la Psihiatrie de mai multe ori, bărbatul are perioade alternante de comportament, însă în ultima vreme a renunțat să-și mai administreze tratamentul prescris de doctori, povestește un vecin.

Un alt vecin spune că bărbatul a rămas cam singur pe lume după ce mama acestuia s-a stins iar sora lui s-a mutat din localitate. Acesta povestește că bărbatul are momente când este lucid și se comportă normal, dar și momente când face crize și se comportă ”ca nebunul”.

Luni seara, în urma unei crize puternice, Istvan a stropit toată casa cu motorină, turnând combustibil și pe el și a încercat să-și dea foc. Vecinii au fost cei care au văzut flăcări pe geam și au sunat imediat la 112.

Imediat polițiștii s-au prezentat la locuința acestuia și l-au imobilizat pe bărbat, nu înainte ca acesta să stropească un polițist și să încerce să scape, apărându-se cu un cuțit. Legat bine, bărbatul a fost urcat în ambulanța SMURD și transportat la spitalul din Dej, unde a fost internat, din nou, la secția de Psihiatrie.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More