Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Alertă meteo de caniculă în România. Cod portocaliu în 5 județe, restul țării sub avertizare cod galben

0 205

Administrația Națională de Meteorologie a emis două avertizări cod galben și portocaliu de caniculă. O avertizare de caniculă şi disconfort termic este valabilă de miercuri până vineri, în toată ţara. Valul de căldură va fi mai accentuat în cinci județe din vestul teritoriului, care se vor afla sub cod portocaliu.

ANM anunţă coduri galben şi portocaliu de caniculă, respectiv furtuni, până marţi seară, în majoritatea regiunilor. De miercuri, canicula şi disconfortul termic se vor semnala în toată ţara, iar Caraş-Severin, Timiş, Arad, Bihor şi Satu Mare vor fi sub cod portocaliu.

Cod galben de caniculă în România, de miercuri până vineri

Fenomene vizate: val de căldură, caniculă și disconfort termic
Interval de valabilitate: 23, 24 și 25 iunie
Zone afectate: toată țara

În intervalul menționat valul de căldură va cuprinde treptat toată țara, iar disconfortul termic va fi ridicat. Miercuri (23 iunie), va fi caniculă în Banat, Crișana, Oltenia, Maramureș și în vestul și nord-vestul Transilvaniei, iar joi și vineri (24 și 25 iunie) în toate regiunile. Maximele termice se vor situa, în general, între 33 și 37 de grade, iar local minimele nocturne nu vor coborî sub 20 de grade (nopți tropicale). Potrivit ANM, îndeosebi în regiunile estice și sud-estice, la deal și la munte, mai ales după-amiaza și seara, instabilitatea atmosferică se va accentua și se vor semnala averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și căderi de grindină.

Cinci judeţe din vest, sub cod portocaliu de caniculă şi disconfort termic

COD PORTOCALIU

Fenomene vizate: val de căldură și disconfort termic accentuat
Interval de valabilitate: 23 iunie
Zone afectate: județele Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor și Satu Mare

În județele Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor și Satu Mare, valul de căldură se va intensifica, va fi caniculă și disconfortul termic accentuat. Se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse frecvent între 37 și 39 de grade, iar în cursul nopții nu vor coborî, în general, sub 22…25 de grade. Joi și vineri (24 și 25 iunie), disconfortul termic se va accentua și în Oltenia, Maramureș și cea mai mare parte a Transilvaniei.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More