Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Alertă pe litoral: Apa Mării Negre e infestată cu bacteria E.coli. Costinești, cea mai afectată stațiune

0 205

Biologii Direcției de Sănătate Publică din Constanța anunță că nivelul de infestare cu bacteria E.coli în zona Costinești este aproape de cea maximă admisă.

Analizele ar fi arăt că infestarea cu bacteria Ecoli în apa de mare este la cota de 97 pe o scară maximă admisă de 100 de unități. Cu alte cuvinte, turiștii de aici obișnuiesc să nu folosească toaletele, ci preferă Marea Neagră, potrivit specialiștilor. La polul opus, cea mai curată apă este în zona de nord a stațiunii Mamaia.

Mai târziu, însă, reprezentanții DSPJ Constanța au revenit cu precizări, subliniind că depășirile au avut loc doar uneori și că ele nu sunt semnificative.

”Având în vedere unele informații apărute în mass media, conform cărora se sugerează că specialiștii DSPJ au comunicat existența unei alerte privind eventualele pericole sau riscuri sanitare legate de calitatea apei de îmbăiere de pe litoral, Direcția de Sănătate Publică Județeană Constanța este în măsură să facă următoarele precizări: analizele de laborator efectuate și comunicate publicului atât prin panouri la nivelul plajelor, cât și electronic pe site-ul instituției arată că apa mării este de calitate corespunzătoare, respectând în majoritatea cazurilor valorile cele mai exigente prevăzute de legislația națională și europeană  valorile ghid sau de referință); de asemenea comunicăm că deși sporadic s-au înregistrat unele depășiri acestea nu sunt semnificative și nu implică un risc pentru sănătatea utilizatorilor de plajă, valorile respective încadrându-se în limitele valorilor obligatorii prevăzute de legislație”, se arată în comunicatul instituției.

”În susținerea afirmațiilor de mai sus, vin rezultatele ultimelor analize efectuate pe probele de apă de mare recoltate în datele de 02.08.2016, 03.08.2016, 09.08.2016, rezultate care sunt conforme cu valorile ghid (de referință) prevăzute de legislație”, se arată în comunicatul DSPJ Constanța.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More