Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Alertă și în Bistrița-Năsăud din cauza gripei porcine

0 69

Reprezentanții Direcției de sănătate publică monitorizează cazurile de gripă și virozele respiratorii din această perioadă.

Direcția se asigură că unitățile sanitare iau toate măsurile de prevenire specifică și nespecifică a gripei și raportează zilnic orice caz cu evoluție și simptomatologie asemănătoare gripei.

Pană acum în Bistrița-Năsăud, de la debutul rezonului rece, nu s-a înregistrat nici un caz de gripă, informează Radio Transilvania Bistrița.

În schimb virozele se mențin în aceeași parametri ca și în anii anteriori, cu vârf de creștere în lunile februarie – martie.

Cei mai afectați sunt copiii și adulții până în 40 de ani. Nu trebuie să se neglijeze nici vârstnicii, care din cauza bolilor asociate pot face forme mai grave ale bolii.

CITIȚI ȘI: Alertă de gripă porcină la graniţa României cu Ucraina

Numai între 18 și 24 ianuarie au făcut infecții acute ale căilor respiratorii superioare aproape 2200 de bistrițeni și pneumonie alți 156.

La nivelul județului Bistrița Năsăud au fost vaccinate antigripal în acest sezon circa 7000 de persoane.

Campania de vaccinare s-a derulat prin cabinetele medicilor de familie și în spitale.

Au avut prioritate persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire, adică cei cu vârstă peste 65 de ani, bistrițenii cu boli cronice, în special respiratorii, cardiovasculare și metabolice, copiii și bătrâni instituționalizați, gravidele și personalul medical.

La granița țării însă, e alertă fără precedent. În Ucraina, mor zilnic 10 oameni din cauza gripei porcine. Autoritățile au luat măsuri pentru a preveni răspândirea bolii. S-a amenajat un punct medical, iar toți cei care intră în România sunt consultați de doctori.

În cazul în care se identifică persoane care prezintă astfel de simptome, se fac verificări medicale suplimentare, iar dacă se constată situații în care acestea necesită îngrijiri medicale persoanele vor fi transportate cu o ambulanță spre o secție de boli infecțioase.

Ministerul Sănătății informează că s-au înregistrat 31 cazuri de gripă confirmate în laborator la nivel național de la începutul sezonului de supraveghere a infecțiilor respiratorii acute și până pe 27 ianuarie, iar în acest moment nu există informații legate de iminența apariției unei epidemii de gripă. În condițiile în care evoluează această boală la granița de nord a României, Ministerul Afacerilor Externe, va recomanda amânarea călătoriilor în Ucraina dacă situația nu impune o urgență.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More