Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Alertă teroristă MAXIMĂ în Belgia. Ministerul de Externe a transmis o atenționare

0 206

Autorităţile belgiene au ridicat sâmbătă la maxim nivelul alertei teroriste în Regiunea Bruxelles, citând o „ameninţare serioasă şi iminentă care necesită adoptarea unor măsuri de securitate, precum şi recomandări specifice pentru populaţie”.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să se deplaseze pe teritoriul Regatului Belgiei că OCAM — Organul belgian de coordonare pentru analiză a amenințărilor — a ridicat nivelul de alertă teroristă la nivelul maxim pentru orașul Bruxelles, 4 pe o scară de 1 la 4, ceea ce semnifică ‘o amenințare serioasă și iminentă’.

Stațiile de metrou au fost închise, trenurile periurbane au fost suspendate, iar meciurile de fotbal din primele două divizii amânate.

OCAM recomandă locuitorilor capitalei belgiene să evite ‘locurile cu o concentrație mare de oameni,’ cum ar fi ‘concerte, evenimente majore, gări, aeroporturi, transportul în comun’ și centrele comerciale aglomerate.

Pentru restul teritoriului belgian, nivelul de alertă se menține la 3.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români să consulte pagina de Internet www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziție aplicația ‘Călătorește în siguranță’ (disponibilă gratuit în ‘App Store’ și ‘Google Play’), care oferă informații, sfaturi de călătorie și posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situații speciale.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More