Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Alerte alimentare la Auchan, Kaufland, Lidl şi Carrefour. Mai multe produse retrase de pe rafturi

1 18.840

Autoritatea Sanitar Veterinară a anunţat că a retras cinci tipuri de file de somon afumat contaminat cu Listeria, vândute de trei mari lanţuri comerciale. Şi tot azi, o altă reţea de supermarketuri a scos de la vânzare pungi cu fulgi de cocos, care conţineau dioxid de sulf.

Continuă, aşadar, seria de alerte venite din partea ANSVSA. De data aceasta, vorbim despre cinci tipuri de file de somon afumat, vândute de Auchan, Kaufland şi Carrefour, în ambalaje de 50 şi 100 de grame. Toate sunt produse marca Ocean Fish şi au fost retrase de la raft după ce s-a constatat că sunt contaminate cu bacteria Listeria.

Nu este prima oară când file-ul de somon afumat este depistat că ar conţine această bacterie atât de periculoasă pentru femei însărcinate, copii şi vârstnici. Ieri, autorităţile au retras un produs marca proprie de la Auchan, iar în ianuarie au fost alte două retrageri de la Carrefour.

Şi nu doar peştele are probleme. În această dimineaţă, ANSVSA a anunţat retragerea unui întreg lot de fulgi de nucă de cocos vânduţi de Lidl, din cauza conservantului care conținea dioxid de sulf.

Dacă aţi cumpărat astfel de produse, este recomandat să nu le mâncaţi şi nici să nu le folosiţi pentru prepararea produselor. Le puteţi returna chiar dacă nu mai aveţi bonul sau dacă produsul este început şi veţi primi banii.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Musoiu Dănuț spune

    Cred, după părerea mea că singurele alimente care pot fi cumpărate din magazine sunt cele cu certificare bio ,acum sa nu credeți că acele alimente nu pot susceptibile.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More