Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Alex Lazăr, portarul echipei Biruința Mica, în stare gravă la spital după ce a dat cu capul de bara porții

0 77

Alexandru Lazăr, portarul de 24 de ani al echipei de fotbal Biruința Mica, ce evoluează în liga V-a, a ajuns azi la spital după ce s-a lovit cu capul de bara porții în timpul unui meci disputat la Mica.

Partida Biruinței Mica cu Progresul Nireș s-a desfășurat fără incidente până aproape de finalul primei reprize, când la o lovitură liberă din lateral stânga Tiberiu Zelencz, chiar primarul comunei Mica, a trimis spre poartă, iar portarul Biruinței, Alexandru Lazăr, a sărit să respingă mingea, dar a intrat cu tot cu ea în poartă, lovindu-se în același timp puternic cu capul de bara porții.

Tânărul de 24 de ani ”Buzu”, cum îi zic prietenii, a rămas inconștient pe gazon preț de câteva minute, moment în care primarul Tiberiu Zelencz și ceilalți jucători au sărit imediat să-l ajute. Florin Cîmpean, unul dintre jucătorii celor de la Progresul Nireș, care este și angajat al Ambulanței Dej, a fost cel care i-a acordat primul ajutor, alături de asistenta medicală prezentă la meci și arbitrul partidei Lucian Vișan, iar ceilalți colegi au sunat imediat la 112.

O ambulanță a ajuns în câteva minute pe terenul de fotbal din Mica, ”Buzu” fiind stabilizat la fața locului și urcat în ambulanță, unde și-a recăpătat cunoștința. Acesta a fost transportat de urgență la Unitatea de Primiri Urgențe din Cluj-Napoca, pentru investigații medicale amănunțite.

A fost o lovitură liberă din lateral stânga. Eu am tras la poartă și am dat gol, dar el a sărit la minge și s-a lovit cu capul de bară. Am văzut că a rămas inconștient și am cerut imediat să se solicite o salvare, apoi am sărit cu toții să-l ajutăm. Florin (n.r. șofer pe ambulanță) și asistenta au dat imediat primul ajutor iar eu am cerut oamenilor de ordine de la meci să scoată spectatorii din teren ca să-și poată face oamenii treaba.

Și-a pierdut cunoștința, dar după câteva minute și-a revenit. A vrut să se ridice de pe teren și chiar să continue meciul, dar nu l-am lăsat că era periculos pentru el. Apoi a venit ambulanța și l-a dus la spital. Eu îi doresc sănătate și sper să se facă bine cât mai repede. Este un tânăr tare de treabă și îmi pare foarte rău pentru ce s-a întâmplat. N-a fost vina nimănui. Sper să-și revină cât mai curând”, a declarat pentru Someșeanul.ro primarul comunei Mica.

Potrivit lui Lucian Vișan, arbitrul partidei, care l-a vizitat pe fotbalist la spital, acesta este în afara oricărui pericol.

După accidentarea lui Alex Lazăr meciul nu a mai continuat, fiind oprit la scorul de 3-2 pentru Progresul Nireș.

alex-lazar-spital

”Nu pot să cred prin ce am trecut. Vă mulțumesc tuturor celor care ați fost alături de mine. Doamne ajută”, au fost cuvintele scrise de Alex Lazăr de pe patul spitalului din Cluj-Napoca, pe contul său de Facebook, unde a ținut să mulțumească în special lui Florin Cîmpean, angajatul Ambulanței Dej care i-a acordat primul ajutor.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More