Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

„Alianța Vestului” urmată de „Provincia Transilvania de Nord”, idee a edilului din Baia Mare, Cătălin Cherecheș

4 1.136

După „Alianța Vestului” apare un nou concept numit „Provincia Transilvania de Nord”. Ideea urmează a fi lansată la București și la Buruxelles.

Primarul municipiului Baia Mare a anunțat intenția de lansare a unui concept numit „Provincia Transilvania de Nord”. Acest proiect nu este unul politic precum „Alianța Vestului” ci vizează dezvoltarea economică și cea a infrastructurii,  a afirmat Cătălin Cherecheș.

”Vom lansa până în 15 ianuarie 2019 Provincia Transilvania de Nord, o asociere a preşedinţilor de consilii judeţene de la Maramureş, Satu Mare, Sălaj şi Bistriţa-Năsăud, a primarilor municipiilor reşedinţă de judeţ de la Baia Mare, Satu Mare, Zalău şi Bistriţa, alături de primarii de oraşe şi municipii din cele patru judeţe. Scopul este consolidarea statului român prin dezvoltare economică a zonei, o orientare spre competivitatea globală.” a transmis primarul din Baia Mare.

De asemenea el a insistat că acest proiect ce vizează nordul țării nu se vrea a fi o imitație după Alianța Vestului ci că pur și simplu se dorește bunăstarea regiunii de nord a țării. „Nu dorim să apărem ca o replică a Alianţei Vestului, nu suntem un proiect cu tentă politică, ne dorim doar dezvoltarea Transilvaniei de Nord. Prin acest demers nu ne dorim să avem o relevanţă doar la nivel regional sau naţional, ci să construim ceva bun şi pentru Europa şi să sprijinim demersul european de a aduce, de exemplu, Ucraina, mai aproape de stabilitate şi echilibru”, a spus Cherecheş, citat de Mediafax.ro.

Conform Adevărul primarul ar mai fi adăugat că va avea loc o lansare a proiectului la Bucureşti, după care, una la Bruxelles. Proiectele propuse pentru finanţare direct la Bruxelles vor fi puse în dezbatere publică pentru două săptămâni, timp în care toţi cei care doresc vor putea exprima un punct de vedere. De asemenea cei de la Adevărul notează că proiectul are în vedere dezvoltarea infrastructurii rutiere şi feroviare, iar proiectele strategice vor fi finanţate direct de la Bruxelles, în timp ce studiile de prefezabilitate şi fezabilitate să fie finanţate din fonduri proprii, care vor fi avizate de autorităţile de la Bucureşti.

Unul dintre proiecte ar fi o autostradă sau un drum rapid între Baia Mare şi Satu Mare, dar şi drumuri de centură în tot judeţul, sau un drum rapid care să facă legătură cu Autostrada Transilvania. 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

 1. Silaghi spune

  Recidivistul vorbește? Care de cînd este în primarie nu a făcut mare lucru? Kake de Baia Mare. Cu toți pisdisti de Salaj, Bistrița? Este o spălare pe creier pentru omul prost. Și prosti vor fi acei ce îl vor alege daca va mai candida pentru primărie.

 2. Bia spune

  S-a trezit si el sa vorbeasca dar Baia Mare nu are absolut niciun proiect major finantat din fonduri europene . De ce? Pt ca din banii europeni nu poti lua spaga 30%. Orice asociere cu acest personaj este periculoasa .

 3. Anonim spune

  Sa-i sugi puls lui Chereches !

 4. Lucia spune

  Maramuresul si Teleormanul pot pune de o alianta pentru ca ales 2 penali.In general si unii si altii se bazeaza pe smecherii.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More