Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Alte două comune din Bistrița-Năsăud trec la restricțiile mai aspre după ce au trecut de pragul 3 al incidenței cazurilor de COVID-19

0 151

Conform Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud nr. 55 din 08.09.2021, se impune instituirea măsurilor de limitare a răspândirii infecțiilor de SARS-CoV-2 în unitățile administrativ-teritoriale Galații Bistriței și Nușeni, unde incidența a depășit 3/1000 de locuitori. Prevederile hotărârii intră în vigoare în 9 septembrie.

Până acum, CJSU Bistrița-Năsăud a mai emis hotărâri privind măsurile restrictive aferente localităților cu incidență peste 2 pentru comunele Sânmihaiu de Câmpie, Căianu Mic, Chiochiș, Rebrișoara, Coșbuc, iar pentru incidență peste 3 pentru comuna Șieu Măgheruș.

În localitățile unde incidența depășește 3, nu sunt permise organizarea activității în cinematografe, instituții de spectacole și/sau concerte, organizarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale, activitățile recreative și sportive în aer liber, organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive, etc.), activitățile în baruri, cluburi și discoteci.

În localitățile unde incidența este mai mare de 2 și mai mică de 3, sunt prevăzute următoarele măsuri: competiții sportive cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea spațiului, săli de cinema și de spectacole cu participarea publicului până la 70% din capacitate, activități recreative și sportive în aer liber cu participarea a cel mult 30 de persoane care nu locuiesc împreună, nunți și botezuri cu maximum 150 de persoane în exterior sau maximum 100 de persoane în interior (excepții dacă toate persoanele sunt vaccinate), baruri, cluburi și discoteci deschise până la 70% din capacitate dacă toate persoanele sunt vaccinate, piscine interioare și săli de jocuri deschise până la 70% din capacitate.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More