Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Alte trei persoane pozitive COVID-19 între angajații Căminului de Vârstnici ”Rebeca” din Sântioana

0 4.250

Alte trei persoane, angajate ale Căminului de Vârstnici de la Sântioana, din comuna Țaga, județul Cluj, au fost declarate pozitive la testul COVID-19, numărul total al angajaților infectați ajungând astfel la 5. Există și mai multe decese suspecte în ultimele zile în rândul celor internați acolo.

După ce sâmbătă s-au confirmat rezultate pozitive la testele COVID-19 pentru o infirmieră și o asistentă, duminică dimineața s-au mai primit rezultatele pentru alte teste din rândul angajaților Căminului de Bătrâni de la Sântioana, trei dintre aceste rezultate fiind pozitive.

Numărul angajaților testați pozitiv cu noul tip de coronavirus ajunge astfel la 5, însă sunt așteptate și alte rezultate din rândul angajaților.

E anchetă în curs, vor fi testati toți cei 56 de locatari ai azilului și personalul, a declarat Mircea Abrudean, prefectul județului Cluj.

Două teste au ieșit pozitive pentru o asistentă și o infirmieră care au intrat în tura de lucru de două săptămâni în 24 aprilie. Atunci au fost testate, la intrarea în tură, rezultatele fiind negative. După două săptămâni în care nu au părăsit locul de muncă, la ieșirea din tură rezultatele pentru cele două au fost pozitive.

Alte trei angajate au avut rezultate pozitive la testul COVID-19, două din tura precedentă, care intraseră la muncă în 24 aprilie, și un caz din tura care a intrat la muncă în 8 mai. Toate cele cinci angajate au fost deja internate în spitalele de boli infecțioase, trei la Cluj-Napoca și două în Bistrița.

Un bărbat, internat în Căminul de Vârstnici, care a murit în noaptea de joi spre vineri, a avut diagnosticul de pneumonie, și pentru acesta fiind așteptat rezultatul testului de coronavirus. De asemenea sunt așteptate rezultatele testelor pentru cei aproximativ 60 de vârstnici internați aici.

Potrivit surselor noastre, situația de la azilul din Sântioana a ridicat semne de suspiciune după ce în ultimele două săptămâni s-au înregistrat aproximativ 10 decese în rândul bătrânilor internați în Căminul de Vârstnici, toți având simptome specifice noului coronavirus, dar și alte boli grave asociate. Persoanele decedate în ultimele zile nu au fost testate, teste fiind efectuate doar în rândul personalului, până acum fiind confirmate deja 5 cazuri.

Am încercat ieri să obținem și un punct de vedere din partea conducerii Căminului de Bătrâni de la Sântioana, iar una dintre angajatele care a răspuns la telefon ne-a transmis că vom fi sunați de cineva din conducere. Însă nici ieri, nici azi, până la ora publicării acestui articol conducerea instituției, Asociația Rebeca, cea care administrează acest azil, nu ne-a contactat pentru a oferi un punct de vedere asupra acestei situații.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More