Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Ambarcațiune de salvare nouă pentru ISU Maramureș

0 31

În dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Maramureș a intrat în aceste zile o ambarcațiune nouă, cu chilă rigidă, pentru intervenție și salvare.

Ambarcațiunea, destinată misiunilor pe lacuri și râuri, are caracteristici tehnice și echipare deosebite. Cu o lungime totală de aproape 5 metri, aceasta permite transportul unui număr maxim de 8 persoane și este prevăzută cu loc pentru targă adițională, se precizează în comunicatul ISU Maramureș.

Ambarcațiunea este propulsată de un motor care asigură o viteză maximă de 45 de kilometri pe oră cu două persoane la bord, este echipată cu o instalație de guvernare (timonă/volan) acționată hidraulic, ceea ce permite o manevrare ușoară, are la un bord un binoclu naval și unul pentru vedere pe timp de noapte, precum și stații de emisie-recepție.

Ambarcațiunea este transportată pe șosele montată pe o remorcă, ceea ce permite deplasarea rapidă până la locul intervenției. Ambarcațiunea a fost achiziționată de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență prin programul POS MEDIU.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.