Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Ambarcațiune de salvare nouă pentru ISU Maramureș

0 62

În dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Maramureș a intrat în aceste zile o ambarcațiune nouă, cu chilă rigidă, pentru intervenție și salvare.

Ambarcațiunea, destinată misiunilor pe lacuri și râuri, are caracteristici tehnice și echipare deosebite. Cu o lungime totală de aproape 5 metri, aceasta permite transportul unui număr maxim de 8 persoane și este prevăzută cu loc pentru targă adițională, se precizează în comunicatul ISU Maramureș.

Ambarcațiunea este propulsată de un motor care asigură o viteză maximă de 45 de kilometri pe oră cu două persoane la bord, este echipată cu o instalație de guvernare (timonă/volan) acționată hidraulic, ceea ce permite o manevrare ușoară, are la un bord un binoclu naval și unul pentru vedere pe timp de noapte, precum și stații de emisie-recepție.

Ambarcațiunea este transportată pe șosele montată pe o remorcă, ceea ce permite deplasarea rapidă până la locul intervenției. Ambarcațiunea a fost achiziționată de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență prin programul POS MEDIU.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More