Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Ambasadorul Israelului în România, cetățean de onoare în Șimleul Silvaniei

0 79

Ambasadorul Israelului în România, Dan Ben-Eliezer a primit, duminică, diploma omagială de ‘cetăţean de onoare’ al Şimleului Silvaniei din partea primarului oraşului ca recunoaştere a interesului manifestat de înaltul oficial în consolidarea relaţiilor dintre România şi Israel în general şi dintre Şimleu Silvaniei şi Petach-Tigva, în special.

”Cele două guverne şi cetăţenii celor două ţări au avut relaţii excelente în ultimii 65 de ani. România este un partener strategic pentru Israel, la fel cum Israelul este un partener strategic pentru România. Împărtăşim aceleaşi valori şi nu în ultimul rând există o mare comunitate în Israel originară din România.

Sunt aici pentru prezenta, atât cât se poate, Israelul României, Israelul contemporan, pentru a vedea cum este el acum şi, de asemenea, de a prezenta frumuseţile României poporului israelian. Categoric, şi pentru a privi către viitor, îndreptaţi către tânăra generaţie – legăturile dintre tinerele generaţii din cele două ţări, pentru construi cât mai multe punţi între tinerii din România şi Israel, astfel încât relaţia dintre cele două ţări să fie sustenabilă pentru mult timp de acum încolo”, a spus Dan Ben-Eliezer, prezent, conform Agerpres.

Oficialul israelian a dat ca exemplu al bunei colaborări între cele două state un proiect prin care tineri de la un liceu din Şimleu Silvaniei s-au înfrăţit cu elevi de la un liceu din localitatea Petach-Tigva, din Israel şi a menţionat că genul acesta de proiecte ar trebui multiplicat, nu doar de tineri, ci şi de alte persoane.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More