Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Ambasadorul Mexicului a fost în Dej, la invitația deputatului Itu FOTO/VIDEO

0 107

Cornel Itu si Ambasadorul Mexicului (1)

Deputatul PSD Cornel Itu a avut astăzi un oaspete de seamă la biroul său parlamentar din Dej: Agustin Gutierrez Canet, Ambasadorul Mexicului în România.

Ambasadorul Mexicului a vizitat mai multe mănăstiri din Bucovina, dar și alte obiective turistice din Transilvania, între care și mănăstirea Nicula, și s-a declarat încântat de cele văzute în țara noastră. L-au impresionat în special broderia portului popular românesc, pe care o aseamănă cu cea din Mexic și credința oamenilor din România, acesta făcând o comparație între Fecioara Maria și Maria de Guadalupe.

Itu și Canet au vorbit în cadrul unei conferințe de presă despre posibile investiții în celuloză și hârtie la Dej, precum și despre un parteneriat cu firma Farmec din Cluj-Napoca. Cei doi au luat în calcul și înfrățirea Dejului cu un oraș din Mexic.

”Am avut discuții legate de tradiții, port, sport și ulterior vom avea o dicuție la nivel de municipiul Dej și județul Cluj pe latură economică. Apropo de acest lucru, domnul director Crăciun i-a explicat oportunitatea de a investi în celuloză și hârtie. Vom avea discuții și cu cei de la Farmec din Cluj, având în vedere că produc anumite produse care sunt recunoscute pe plan mondial, chiar și în Mexic, și suntem doritori de a face o colaborare cu cei de la Farmec. Sper să găsim și cu municipiul Dej, într-un viitor apropiat, o înfrățire cu un oraș din Mexic”, a declarat Cornel Itu.

”Suntem țări îndepărtate, una e în Europa și cealaltă în America, dar românii și mexicanii sunt uniți de aceste tradiții culturale și religioase. Această vizită este bună și pentru a putea face afaceri între cele două țări, România și Mexic. În primul rând am vrea să vedem posibilitatea de a realiza o înfrățire între Dej și un oraș din Mexic. Cred să sunt oportunități de afacere bune în industria hârtiei”, a spus și Agustin Gutierrez Canet.

Vizita Ambasadorului în România vine în contextul în care deputatul PSD Cornel Itu este președintele Grupului de Prietenie România-Mexic din Parlamentul României.

Nu au lipsit discuțiile despre sport, Itu invitându-l pe Canet la meciul de volei dintre Unirea Dej și TTU Tallinn. Mai mult decât atât, parlamentarul din Dej speră ca Ambasadorul Mexicului în România să devină sponsor al formației de pe Valea Someșului. ”Am fost impresionat de echipa de volei din Dej și voi merge în Tallinn să susțin echipa, în 18 noiembrie, pentru a fi martorul unei victorii în compania formației estoniene”, a explicat Canet.

La final, Itu a fost invitat în Mexic, însă, deocamdată nu se cunoaște data deplasării acestuia.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More