Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Ambulanțele implicate în accidente rutiere – activități de prevenție

0 522

Poliția rutieră va activa prin diverse programe pentru a preveni accidentele rutiere în care sunt implicate mașini ale serviciului de ambulanță.

În perioada următoare poliţiștii din cadrul Serviciului Rutier Maramureş vor desfășura acțiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicați conducătorii de ambulanțe, a creșterii gradului de siguranță a pacienților și a personalului serviciilor de ambulanță în trafic.

În trafic au fost întâlnite atât situații în care ceilalți conducători de autovehicule ignoră semnalele acustice și luminoase ale autospecialelor cât și situații în care unii angajați ai acestor servicii nu respectă regulile de circulație aplicabile pe tronsonul de drum pe care se deplasează, deși nu sunt solicitați să intervină în regim de urgență.

Prin acțiunile care se vor desfășura polițiștii urmăresc menţinerea trendului descendent al accidentelor rutiere în care sunt implicate autospecialele care se deplasează la urgențe, facilitarea deplasării în regim de urgenţă a ambulanţelor și conștientizarea participanților la trafic cu privire la necesitatea respectării semnalelor acustice și optice ale autospecialelor. Totodată, polițiștii vor verifica starea tehnică a autovehiculelor, documentele conducătorilor auto și consumul de alcool.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More