Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Amendă de 3.000 lei pentru încălcarea drepturilor de autor

0 70

politia_romana__tm__84296500

O societate comercială, din Cluj-Napoca, a fost sancţionată de poliţiştii de investigare a fraudelor cu amendă de 3.000 lei. S-au contatat încălcări ale drepturilor de autor şi ale celor conexe în contextul comunicărilor publice în scop ambiental.

La data de 29 octombrie, poliţiştii din cadrul I.P.J. Cluj- Serviciul de Investigare a Fraudelor au verificat modul în care se comunică public, în scop ambiental, opere purtătoare de drepturi de autor şi drepturi conexe. Controlul s-a efectuat la o societate comercială cu sediul social declarat în municipiul Cluj-Napoca.

În  momentul verificării, s-a constat că  agentul economic difuza opere şi produse purtătoare de drepturi de autor şi drepturi conexe, în scop ambiental, fără autorizarea sau consimţământul titularilor drepturilor recunoscute, respectiv fără licenţă neexclusivă eliberată de UCMR-ADA.

Reprezentantul societăţii a fost sancţionat contravenţional cu amendă de 3.000 de lei, conform Legii 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More