Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Amenințare cu bombă pe Aeroportul Cluj. Un pasager a anunțat că are o „bombă în bagajul de cabină”

0 77

Alertă de securitate maximă în această dimineață pe Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” din Cluj-Napoca, unde unul dintre pasagerii unui zbor a anunțat că are o bombă la bordul avionului.

Alarma s-a dat la ora 05.55,  pe zborul Wizzair W63301, cu destinația Londra Lutton, se arată într-un comunicat de presă al aeroportului clujean, după ce unul din pasageri a făcut afirmația că are o „bombă în bagajul de cabină”.

Având în vedere gravitatea situației create au fost declanșate procedurile specifice.

Zborul a avut o întârziere de 2 ore și 45 de minute.

Pasagerului care a făcut amenințarea i-a fost întreruptă călătoria și a fost preluat pentru cercetare de către organele abilitate. Alarma s-a dovedit a fi falsă.

 Celelalte zboruri nu au fost afectate și se desfășoară conform programului.

Potrivit Poliţiei de Frontieră Române, pasagerul care a creat panică, miercuri, într-un avion ce urma să decoleze de pe Aeroportul Cluj-Napoca spre Londra este un bărbat în vârstă de 44 de ani, din Bistriţa – Năsăud, căruia i-a fost întreruptă călătoria.

Poliţiştii de frontieră îl cercetează pentru săvârşirea infracţiunii de comunicare de informaţii false care pun în pericol siguranţa zborului, infracţiune prevăzută de Codul Aerian.

La rândul său, directorul Aeroportului Internaţional Cluj, David Ciceo, a declarat, miercuri, presei, că fapta pasagerului este extrem de gravă chiar dacă afirmaţia ar fi fost făcutră în glumă şi se încadrează ca infracţiune în Codul Aerian.

„Cetăţeanul respectiv este cercetat de către Poliţia de Frontieră, urmează să suporte consecinţele, pentru că este foarte grav. Chiar dacă afirmaţia este nereală se încadrează pe Codul Aerian şi va trebui să răspundă conform legii”, a mai spus David Ciceo

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More