Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Amenzi colosale în Maramureș

0 125

Polițiștii au efectuat mai multe controale în urma cărora au fost aplicate amenzi usturătoare.

Potrivit IPJ Maramureș, polițiștii au organizat și desfășurat în perioada 18 – 20 aprilie, o acțiune de verificare a unor unități economice. Acțiunea a avut în centru legalitatea operațiunilor de achiziție, depozitarea și comercializarea legumelor, fructelor, produselor alimentare și băuturilor alcoolice. Au fost verificate 26 de societăţi comerciale şi 13 persoane fizice de pe raza municipiilor Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei.

În urma controalelor au fost constatate trei infracţiuni privind mărcile şi indicaţiile geografice. Urmează să se efectueze acte de urmărire penală în vederea administrării probatoriului şi tragerii la răspundere a persoanelor implicate în săvârşirea infracţiunilor constatate.                          

Totodată, au fost aplicate 22 de sancţiuni contravenţionale, cele mai multe privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite. Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 82 000 de lei.

Poliţiştii au dispus și confiscarea a 117 articole vestimentare. Aceștia au confoscat și produse alimentare cu termenul de valabilitate expirat, în valoare de aproximativ 10 000 de lei, şi au fost ridicată suma de 13 631 lei.

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare, legalitatea actelor de comerț fiind un obiectiv prioritar al polițiștilor.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More