Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Amenzi de 7.000 de lei și produse de aproape 30.000 de lei confiscate

0 614

Polițiștii de investigație a criminalității economice au acționat pentru prevenirea faptelor comerciale ilicite. S-au confiscat produse alimentare și nealimentare în valoare de 30.000 de lei.

Poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice au continuat activităţile pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale. Acţiunea organizată ieri, 07 martie, a avut ca scop verificarea corectitudinii înregistrărilor pe aparatele electronice de marcat fiscale, verificarea provenienţei mărfurilor, depistarea produselor contrafăcute.

Astfel, într-o singură zi s-au efectuat controale la 21 societăţi comerciale şi persoane fizice care au ca obiect de activitate comercializarea de produse alimentare şi nealimentare. În urma verificărilor efectuate au fost constatate nereguli pentru care au fost aplicate şase sancţiuni contravenţionale, în valoare de 7 000 de lei.

De asemenea au fost confiscate obiecte vestimentare şi produse alimentare a căror valoare a fost estimată la 1 000 lei iar de la una dintre unităţile economice verificate a fost ridicată suma de 995 lei.

De asemenea, poliţiştii din Tăuţii Măgherăuş au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea fenomenului infracțional în domeniul produselor accizabile. În urma verificărilor efectuate la sediile mai multor societăţi comerciale, poliţiştii au aplicat o sancţiune contravenţională la Legea 12/1990 şi au dispus măsura complementară a confiscării unor produse alimentare şi nealimentare, în valoare de 30 000 de lei.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More