Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Amenzi de circulație plătite cu cardul

0 40

someseanul-masina politie (2)

Poliția română intenționează să introducă în viitorul apropiat plata amenzilor de circulație cu cardul, direct polițistului care a dat sancțiunea. În acest sens, mașinile de poliție vor fi dotate cu dispozitive prin care se fac tranzacții cu cardul.

Având în vedere că în prezent doar 19% dintre sancțiunile primite de șoferi în trafic sunt și plătite, oficialii din poliție vor să faciliteze plata mai rapidă a amenzilor.

Peste 3 milioane de amenzi de circulație sunt date în fiecare an în România, dar sub 20% dintre acestea sunt achitate. Polițiștii sunt și încasatori de amenzi, fiind dotați cu chitanțier pentru ca cei amendați să poată plăti pe loc sancțiunea primită.

Unii dintre cei amendați, însă, nu dispun de numerar suficient pentru a acoperi plata pe loc a amenzii, astfel că un dispozitiv de tranzacții cu cardul ar face ca amenda să poată fi plătită mai repede.

O implementarea a unui astfel de sistem necesită, însă, ca agenții de circulație să fie instruiți pentru a efectua astfel de tranzacții. Mai mult, șefii din poliție trebuie să se pună de acord cu băncile care pun la dispoziție aparatele POS, cu care se pot face plăți direct cu cardul.

Un alt aspect ce trebuie lămurit este stabilirea conturilor bancare aferente fiecărei unități de administrație locală, unde se vor vira sumele plătite cu cardul.

Iar în final, pentru ca acest mecanism să funcționeze, trebuie stabilite și comisioanele bancare percepute la plata amenzilor prin intermediul POS.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More