Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Amenzi de peste 10 000 de lei aplicate într-o singură zi de poliţiştii rutieri

0 40

Poliţiştii rutieri acţionează zilnic pentru siguranţa participanţilor la traficul rutier, prevenirea şi combaterea accidentelor de circulaţie precum şi pentru identificarea şi sancţionarea persoanelor care se abat de la normele rutiere în vigoare.

Astfel, ieri, 11 ianuarie, poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Baia Mare au desfăşurat activităţi pentru reducerea numărului accidentelor rutiere şi a consecinţelor acestora determinate de neacordarea priorităţii de trecere pietonilor.

Între orele 07.30 – 21.00, poliţiştii au fost prezenţi pe principalele artere de circulaţie de pe raza municipiului şi au aplicat, pentru neregulile constatate, 49 de sancţiuni contravenţionale. Valoarea totală a amenzilor aplicate este de 10 440 de lei.

Având în vedere informarea emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie privind semnalarea unor precipitaţii importante pe raza judeţului Maramureş, poliţiştii rutieri recomandă şoferilor să circule cu viteză redusă, adaptată condiţiilor meteo-rutiere, să păstreze distanţa de siguranţă în mers, pentru a putea opri în siguranţă şi să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic.

În situaţia conducerii autovehiculelor pe timp de ploaie, este necesară utilizarea luminilor de întâlnire şi pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drumuri, precum şi a celor de ceaţă, în cazul apariţiei acestui fenomen.

În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile! Nu vă angajaţi în depăşirea unei coloane de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate şi faceţi fiecare manevră în trafic, numai după o temeinică asigurare.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More