Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Amenzi record într-un singur weekend

0 203

Polițiștii rutieri din Sălaj au aplicat amenzi de aproape 90 de mii de lei.

În perioada 22-24 martie, poliţiştii rutieri au acţionat la nivel judeţului Sălaj pentru conștientizarea tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier cu privire la riscurile și consecințele la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulație, în scopul adoptării de către aceştia a unor conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice.

Astfel, potrivit celor de la IPJ Sălaj, viteza excesivă sau neadaptată la condițiile de drum, conducerea unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, indisciplina pietonală, dar şi depăşirile neregulamentare au fost o prioritate la acest sfârșit de săptămână, pentru polițiștii rutieri.

În acest context au fost aplicate 471 de sancțiuni, din care 161 pentru încălcarea regimului legal de viteză, patru pentru depășiri neregulamentare, zece pentru nerespectarea regulilor de circulație de către pietoni, iar diferenţa au constituit alte abateri. Valoarea totală a sancțiunilor se ridică la suma de 89400 lei.

De asemenea, în cadrul acțiunii au fost constatate și opt infracțiuni. În perioada de referință, polițiștii au reținut 11 permise de conducere și au retras trei certificate de înmatriculare. Polițiștii rutieri recomandă, în continuare, conducătorilor auto să respecte toate regulile de circulație, să conducă preventiv și să se asigure de buna funcționare a autovehiculului înainte de a porni la drum, pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere nedorite.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More