Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Amenzi și lemn confiscat în Maramureș

0 91

Acţiunile poliţiştilor maramureşeni şi controalele pentru prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale de arbori, pentru asigurarea legalităţii transportului şi comercializării materialului lemnos au continuat.

O acţiune amplă în acest sens a fost organizată de către poliţiştii Serviciului de Ordine Publică în colaborare cu cei specializaţi în investigarea criminalităţii economice şi cei din Tăuţii Măgherăuş, transmit cei de la IPJ Maramureș.

În fapt poliţiştii au efectuat, în perioada 04 – 12 mai, mai multe verificări în fondurile forestiere administrate de Ocolul Silvic Tăuții Magherauș și Ocolul Silvic Firiza, dar şi la punctele de lucru ale unei societăţi comerciale de profil.

 Împreună cu specialişti silvici din cadrul Gărzii Forestiere Cluj și din cadrul Direcţiei Silvice Maramureș, poliţiştii au verificat modul în care se respectă normele referitoare la exploatarea, prelucrarea, transportul, depozitarea și comercializarea materialelor lemnoase.

În urma controalelor efectuate au fost constatate două infracţiuni prevăzute de Legea Nr. 46/2008. A fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările pentru documentarea activităţii infracţionale, urmând a fi dispuse măsuri legale, notează purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureș.

Totodată au fost aplicate 8 sancţiuni la legea privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice. Sancțiunile au fost în valoare de 23.000 de lei.

Nu în ultimul rând, în cadrul aceleiaşi acţiuni poliţiştii au dispus confiscarea în vederea continuării cercetărilor a 132,39 metri cubi de lemn, în valoare de aproximativ 80 000 de lei.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More