Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Amenzile rutiere vor putea fi achitate la jumătate în 15 zile începând de azi

0 797

De vineri, 24 august, Legea nr. 203/2018 privind măsuri de eficientizare a achitării amenzilor contravenționale va fi pusă în aplicare.

”De astăzi, amenzile contravenționale pot fi plătite la jumătate din minimul prevăzut de actul normativ, în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal (în loc de 48 de ore).

Cu alte cuvinte, dacă agentul constatator vă aplică o amendă de 200 de lei, iar minimul prevăzut de lege este 100 de lei, dumneavoastră veți putea achita în termen de 15 zile calendaristice doar 50 de lei.

Și tot de astăzi, amenzile nu mai pot fi achitate direct la polițist… eliminăm, astfel, orice schimb de bani între cetățean și polițist!” se arată pe pagina de Facebook a Poliției Române.

Astfel, toți conducătorii auto care vor primi amenzi contravenționale le vor putea achita pe jumătate într-un termen de 15 zile de la momentul primirii procesului-verbal. Până acum, termenul era de 48 de ore.

„Contravenientul poate achita, în termen de cel mult 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal, jumătate din minimul amenzii prevăzute de actul normativ, agentul constatator făcând mențiune despre această posibilitate în procesul-verbal”, se arată în noua lege.

Totodată, potrivit Legii nr. 203/2018, dacă agentul constatator al contravenției nu scrie în procesul-verbal și codul numeric personal al celui care a încălcat legea, procesul-verbal va fi considerat nul. Așadar, aceste amenzi vor fi anulate.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More