Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Amețișoarele, mărțișoarele cu pălincă de la Cluj-Napoca, au dispărut la fel de repede cum au apărut – VIDEO

0 723

Ofertă inedită la târgul de mărțișoare desfășurat în Piața Unirii din Cluj-Napoca, unde la o tarabă au fost scoase la vânzare mărțișoare cu băuturi alcoolice. Cel care le-a creat, Alin Hognogi, le-a denumit ”Amețișoare”, iar ideea i-a fost dată de soția acestuia, Iulia, împreună cu care le-a conceput.

Vestea ”amețișoarelor” din Piața Unirii s-a răspândit cu repeziciune, mulți bărbați, dar chiar și femei, fiind încântați de ideea de a oferi astfel de mărțișoare.

Acestea reprezintă o sticluță, legată cu șnur alb-roșu, micuțul recipient fiind umplut cu pălincă de prune, vișinată, vin spumant, sau vin alb și roșu de casă.

Alin Hognogi spune că toate licorile au fost create în ograda proprie, din livada familiei din localitatea Poieni. La mare căutare au fost mărțișoarele cu pălincă, acestea vânzându-se ca pâinea caldă, mai ales în aceste zile afectate de ger și viscol.

„M-am gândit împreună cu soţia să venim cu ceva mai original. Ea a văzut pe internet și a comandat sticluţele şi le-am umplut ca într-o mică distilerie. Un astfel de mărţişor costă 10 lei”, a mai spus Alin.

Însă, așa cum funcționează uneori lucrurile în România, afacerea înfloritoare și succesul amețitor al tânărului întreprinzător clujean s-a sfârșit la fel de brusc cum a luat naștere.

Auzind despre succesul ”amețișoarelor”, oamenii legii i-au făcut o vizită chiar la taraba din centrul Clujului și i-au interzis să mai vândă ”amețișoarele”, asta pentru că nu avea autorizație pentru comercializarea băuturilor alcoolice. Din fericire pentru el, Alin a scăpat fără amendă și poate vine în continuare mărțișoarele clasice pe care le-a creat împreună cu soția.

Astfel, chiar de 1 Martie, când toată lumea căuta cu înfrigurare mărțișoarele cu licori alcoolice, acestea nu s-au mai regăsit pe tarabă, fiind scoase de la vânzare.

Urmează, probabil ca oamenii legii să descindă în toate magazinele de suveniruri și artizanat din țară și să interzică și vânzarea celebrelor ”cadouri” cu o țigară înrămată pe care scrie ”În caz de urgență spargeți geamul”.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.