Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Amnistia fiscală, posibil ajutor mascat pentru firmele de stat

0 68

Teodorovici anunță amnistia fiscală însă multe voci spun că această decizie este doar un ajutor mascat pentru companiile de stat care tehnic trebuie să intre în faliment.

Eugen Teodorovici, ministrul de Finanțe, a declarat ieri, 20 martie, că în luna aprilie vor fi prezentate argumentele ce stau la baza amnistiei fiscale, o decizie care, consideră ministrul, va da o șansă multor companii să intre mai activ în economie. Totodată această amnistie fiscală va avea ca și efect dezvoltarea economiei naționale.

Întrebat de reporteri ce datorii vor fi șterse, ministrul a afirmat că sub nici o formă companiile sau IMM-urile, la urechile cărora a ajuns acest zvon al eliberării de datorii și care astfel nu mai vor să plătească datoriile către stat, nu sunt subiect pentru o astfel de aministie.

Totuși unele voci din domeniul finanțelor, dar și analiști economici ori reporteri specializați pe această nișă, precum câteva nume de la Digi24, consideră că „o astfel de amnistie este de fapt croită pentru a oferi sprijin companiilor de stat” deoarece datoriile către stat au ca nucleu astfel de companii care teoretic ar trebui să intre în faliment.

„Se maschează totul sub forma unei amnistii valabile pentru întreaga economie, dar o firma privată nu poate să adune tone de datorii, pentru că e executată silit. Discriminarea nu era posibilă și atunci se generalizează. Ștergea datoriilor nu este posibilă, pentru că ar fi ajutor de stat, interzis de legislația europeană. Dar să nu fugim pe fentă. Este un ajutor de stat mascat. Acele companii vor rămâne la fel de ineficiente, nu vor plăti, pentru că nu au cum, și atunci li se mai prelungește viața cu astfel de manevre”, scriu cei de la Digi24.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More